Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kaj jeseni ne sme manjkati

Kibubazin - ... v nahrbtniku: Jesen je za mnoge najlepši letni čas, posebej v gorah ...

Z nižjimi temperaturami in krajšim dnevom pa pridejo tudi dodatne zahteve po opremi, brez katere ne smemo na turo.

Fotoaparat

Lepših barv od jesenskih ni - in lepših fotografij tudi ne. Samo iz meglenega morja, v katero so utopljene doline, se morate izviti, da pridete v najlepšo jesensko pravljico. Aja, za prvo silo je dovolj dober tudi telefon.

Vetrovka, kapa in rokavice

Jesenske temperature niso hec. Čeprav je na soncu še prijetno toplo, je v senci ali na grebenih občutek vedno bolj zimski. Temu je treba dodati še veter. Ne pozabite torej na zaščito pred mrazom!

Čelna svetilka

Komaj se obrnete, že je tema pred peto popoldne. Če se tura nepričakovano podaljša in če nočete noči neprostovoljno preživeti zunaj, je čelna svetilka nujna, bodisi za zgodnji jutranji začetek ali pozni popoldansko-večerni zaključek.

Astronavtska folija

Še ena zelo lahka stvar, ki zavzame malo prostora, a vam lahko reši življenje. Nočemo pretiravati, toda če se zgodi, da morate zunaj počakati do jutra, je ta, na otip sicer neprijetna odeja ključna za ohranjanje telesne toplote in s tem preprečevanje podhladitve.

Prazna vrečka

Še boljša bi bila košara, ampak za vsak slučaj v nahrbtniku res ni ravno praktična. Nekaj pa je dobro imeti, kajti nikoli ne veste, kdaj boste sredi gozda naleteli na kostanjevo drevo z debelajsastimi ježicami, ki jih pred vami ni videl še nihče, ali na slastne gobe, za katere ste čisto slučajno celo prepričani, da so užitne. Pa dober tek!

  14.09.2018
G-L:  "Kibubazin" 


Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46050

Novosti