Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

2 x 2

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju - balvansko
V polfinalu Jernej in Gregor ter Janja in Katja

PZS, 12.09.2018 16.30: 
Kruder in Vezonik v polfinalu SP Innsbruck 2018 v balvanih

Glavni slovenski balvanski adut Jernej Kruder (ŠPO Celje Matica), skupni zmagovalec svetovnega pokala 2018 v balvanskem plezanju, je z osvojenimi štirimi vrhovi postal zmagovalec v svoji kvalifikacijski skupini, prvo mesto pa si deli z branilcem naslova svetovnega prvaka v balvanih, Japoncem Tomoo Narasakijem. Med dvajseterico najboljših, ki napredujejo v polfinale, se je uvrstil tudi peti balvanist sveta Gregor Vezonik (AK Ravne), ki si z dvema osvojenima vrhovoma po kvalifikacijah deli 11. mesto.

Za preostalo posadko slovenske reprezentance v športnem plezanju je bil balvanski polfinale žal predaleč. Domen Škofic (ŠPO Radovljica) se je uvrstil na 39., Anže Peharc (AO Kranj) na 53., Zan Sudar (AK Ravne) na 68. in Luka Potočar (ŠPO Radovljica) na 81. mesto med 150 tekmovalci.

Moški polfinale je na sporedu v soboto, 14. septembra, ob 13. uri, isti dan ob 19. uri bo tudi finale. 

PZS, 12.09.2018 08.40
Janja Garnbret in Katja Kadić v polfinalu SP Innsbruck 2018 v balvanih 

Janja Garnbret (Šaleški AO), ki je v Innsbrucku že osvojila naslov svetovne podprvakinje v težavnostnem plezanju, si prvo mesto kvalifikacij deli z Japonko Akiyo Noguchi, ki je s štirimi osvojenimi balvanskimi vrhovi od petih poskrbela za najboljši dosežek v drugi kvalifikacijski skupini.
Garnbretovi se bo v polfinalu, ki bo na sporedu v petek, pridružila še Katja Kadić (PK Škofja Loka), ki je bila v kvalifikacijah z dvema balvanskima vrhovoma peta.

Pred vrati polfinala so ostale Mia Krampl (AO Kranj) na 33., Mina Markovič (ŠPK Plus) na 37., Urška Repušič (ŠPO Kozjak) na 39., Vita Lukan (ŠPO Radovljica) na 51. in Tjaša Slemenšek (Šaleški AO) na 63. mestu.

 

 


Jernej Kruder - Gregor Vezonik (foto Manca Čujež)

 

 

 

 

 

 
Janja Garnbret - Katja Kadič (foto Manca Čujež)

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti