Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Paraplezalci

PZS, 11.09.2018 08.45
Paraplezalci začenjajo svetovno prvenstvo v športnem plezanju

sreda, 12. september 2018, ob 05:27, Uredništvo G-L, ogledov: 315

... začeli svetovno prvenstvo v športnem plezanju - tudi naša Gregor in Tanja

Vse poti najboljših športnih plezalcev v teh dneh vodijo v Innsbruck, ki je že okronal nova svetovna prvaka v težavnostnem plezanju, danes pa poleg balvanistov na tekmovalno prizorišče svetovnega prvenstva stopajo tudi paraplezalci.

Slovensko paraplezalno reprezentanco pod vodstvom selektorja Jurija Ravnika sestavljajo trije člani: Tanja Glušič v kategoriji omejitve vida B2, Gregor Selak v kategoriji omejitve gibanja RP3 in Matej Arh v kategoriji RP1, a slednji zaradi poškodbe zapestja na SP v Innsbrucku, kjer se bo pomerilo 139 paraplezalcev z vsega sveta, ne bo nastopil.

Že danes popoldne se bo v kvalifikacijah pomeril Gregor Selak (Društvo za razvoj plezalne kulture), ki se je s svetovnega prvenstva 2016 v Parizu vrnil z bronasto kolajno, tretji je bil tudi lani v skupnem seštevku svetovnega pokala, letos pa se je že veselil zmage in drugega mesta.
Preberite še: Športni plezalec z multiplo sklerozo: Gregor Selak - Od razvaline s kronično boleznijo do pozitivca z visokimi ambicijami  (Siol.net)

V sredo kvalifikacije čakajo gluhoslepo plezalko Tanjo Glušič (AK Ravne), ki je leta 2014 v Gijónu osvojila srebrno medaljo, prvo slovensko paraplezalno za Slovenijo, v Parizu pa ni nastopila, zato ob letošnjih uspehih - prav tako je dosegla eno zmago in eno drugo mesto - že nestrpno pričakuje nastop v Innsbrucku.
Preberite še: Srečo uživa po slamici - Od oprimka do oprimka: Invalidna športnica Tanja Glušič v previsu vsakdana (Delo)

Vir: PZS.si 

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker