Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Mojca Haberman

Facebook profil projekta - 3glav.si, kjer so podvig prenašali tudi v živo.

Spletna stran projekta

Pretekle objave na GL

Mojca in projekt 3glav (29. avgust)

Projekt 3glav.si (9. junij)

Mojca Haberman

… osemnajstletna srednješolka, ki poleg gimnazijskih obveznosti uživam pod vodo Treniram potapljanje na vdih … PB … -61m … 5min 38s

Preko alpskega smučanja in ritmične gimnastike se je moja športna pot potopila v vodo. Bilo je naključje. Kot štirinajstletnica sem z lahkoto premagovala globine okoli dvajsetih metrov. Želja po več me je iztrgala iz Koroške in pregnala v Ljubljano. Na Viško gimnazijo in v klub Inhaleblue. S tem korakom sem pridobila ogromno. Več treningov, več časa za šolo in zase! Najdete me v šoli, na treningu v bazenu ali fitnesu. Lahko tudi v najglobljem bazen na svetu Y-40m, kjer redno čistim dno. Zelo rada skočim tudi v Egipt, na toplo, po nov rekord. Med poletjem pa na Pagu, pa ne na plaži. Najgloblje sem se potopila Junija 2017 v Egiptu, -61m, sape pa mi zmanjka pri peti minuti in pol.

Objave v medijih

Večer: "V enem dnevu na Triglavu in na najglobji točki slovenskega morja"

Regionalnaobala.si: "Mojca Haberman v enem dnevu osvojila najvišjo in najnižjo točko Slovenije"

Rtvslo.si: "18-letna Mojca v enem dnevu osvojila najvišjo in najnižjo točko Slovenije"

Dnevnik.si - "V enem dnevu osvojila najvišjo in najnižjo točko Slovenije "

 

 

ponedeljek, 10. september 2018, ob 06:34, Nace Štruc, ogledov: 1468

Večer v nedeljo: ... V enem dnevu na Triglavu in na najgloblji točki slovenskega morja RTV SLO  Dnevnik Siol.net

Kot prva Slovenka je 18-letna Mojca Haberman v enem dnevu osvojila najvišjo in najnižjo točko Slovenije. Najprej je zjutraj s Kredarice osvojila 2864 metrov visoki Triglav, po spustu v dolino in vožnji do Obale pa se je popoldne z monoplavutjo potopila še do najnižje točke slovenskega morja, imenovane Podvodni Triglav, 38 metrov pod morsko gladino.

"Mojca je pred nekaj minutami uspešno opravila potop do najnižje točke našega morja in tako zaključila s svojim podvigom 2 vdiha, 2 Triglava v enem dnevu!!!" so nekaj po 16.30 objavili na strani projekta 3glav na Facebooku.

Habermanova, doma iz Občine Vuzenica, se je na Kredarico pod vrhom Triglava povzpela že v soboto, danes navsezgodaj pa se je odpravila proti najvišjemu vrhu Slovenije, Triglavu, ki je z 2864 metri tudi najvišja gora v Julijskih Alpah.

V spremstvu trenerja, vodiča in prijateljev se je nato vrnila v dolino in se odpravila proti Piranu. Nedaleč od piranskega rta Madona se je popoldne ob lepem sončnem vremenu z monoplavutjo potopila na vdih do najnižje točke slovenskega morja, imenovane Podvodni Triglav, je razvidno iz objav na strani projekta.

Mojca ob spustu v dolino Krme (Fotografija: vzponi.si)

Podvodni Triglav je od leta 2000 označen z betonsko piramido, na kateri je pritrjena kovinska ploščica z na glavo obrnjenim slovenskim grbom s Triglavom.

Večji del slovenskega morja sicer ne presega globine 25 metrov. Slabi dve tretjini sta plitvejši od 15 metrov, dobra tretjina pa ne dosega globine desetih metrov.

 Mojca med pripravami na potop (Fotografija: vzponi.si)

eXTReMe Tracker