Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Doma pod Triglavom

Praznični dan za vse Slovence - Bohinjska Bistrica KD Joža Ažman ob 18. uri - Prenos v živo TV SLO 1 prične ob 20. uri

Častni pokrovitelj in slavnostni govorec bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Slovesnost bo glasbeno in vsebinsko sledila slovenski alpski tradiciji in spoštovanja vredni značajski svojevrstvenosti našega naroda, ki vztrajno kljubuje vsem izzivom pod Triglavom.

PRENOS PROSLAVE: V ŽIVO OB 20. URI NA 1. PROGRAMU RTV SLOVENIJA
Po prireditvi bo premierno predvajan tudi dokumentarni film »Doma pod Triglavom«. Prireditev je brezplačna, spremljevalni program pa bo v dvorani Danica Kulturnem domu Joža Ažman v Bohinjski Bistrici od 18. ure dalje.

PRAZNIČNI DAN ZA VSE SLOVENCE
Osrednja proslava, na kateri bo predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, nagovoril Slovenke in Slovence, bo v živo prenašala TV Slovenija na 1. programu.
Večer bo zaznamovan z glasbo, ki izhaja iz prostora Julijskih Alp, ali pa je neposredno vpeta v slovenski alpski značaj in dušo. Z novimi aranžmaji in v interpretaciji priznanih glasbenikov bomo iz Bohinja poslali jasno sporočilo ljubezni do naših gora, ki nas že stoletja povezuje in združuje.

Obeta se nam pester in prijeten večer, ko se bo Bohinj spet pokazal v najlepši luči, zato ga ne velja zamuditi.

Svečani dogodek bodo počastili številni ugledni gostje in nastopajoči glasbeniki: Perpetuum Jazzile, Čuki, Alpski kvintet, Braco Koren, Manca Špik, Kvatropirci, Helena Blagne, Manca Izmajlova, ansambel Marela, Igor in Zlati zvoki, Fantje s Praprotna in ostali gostje.

Proslava in osrednja prireditev vrhunca tega jubilejnega leta se bo predvidoma zaključila ob 21.25, po njej pa bo na istem prizorišču še premiera dokumentarnega filma »Triglav, moj dom«, ki je nastal v koprodukciji RTV Slovenija, Sever & Sever ter Turizma Bohinj.
Vabljeni, da si večer podaljšate tudi s tem zanimivim dokumentarnim filmom.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti