Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tanja Glušič

... športnica leta 2018 med invalidi

Zveza za šport invalidov Slovenije - paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) je na slavnostni prireditvi Invalid športnik leta 2018 11. decembra v Ljubljani za najboljšo športnico imenovala paraplezalko Tanjo Glušič, tudi prejemnico srebrnega znaka ZŠIS-POK za tekmovalne dosežke v letu 2018, ki sta ga dobila tudi paraplezalec Gregor Selak in Tanjin trener Jurij Ravnik.

Gluho-slepa plezalka Tanja Glušič (AK Ravne) si je naziv športnice leta prislužila z bronastim odličjem na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Innsbrucku, v moški konkurenci pa je slavil plavalec Darko Đurić z zlatom na 50 metrov prosto in bronom na 200 metrov prosto na evropskem prvenstvu.

"Nagrada mi veliko pomeni, vesela sem, da sem postala najboljša športnica leta v Sloveniji. To sem si že dolgo želela. Nagrada bo pomenila, da bom v prihodnje še bolj trenirala, da bom skušala doseči še boljše dosežke. Tretje mesto na SP je moj letošnji največji uspeh, današnja nagrada pa je tudi priznanje za vse delo, ki sem ga opravila," je po poročanju STA nagrado pospremila Glušičeva, ki je leta 2014 na svetovnem prvenstvu v Gijonu že dosegla drugo mesto.

ZŠIS-POK najboljšim športnikom podeljuje tudi priznanja v obliki bronastih in srebrnih znakov, ki jih prejmejo uspešni udeleženci največji mednarodnih tekmovanj. Letos so srebrne prejeli tudi plezalca Glušičeva in Gregor Selak, prav tako tretji na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, ter Tanjin trener Jurij Ravnik.


Povezane novice:
 

13.12.: Športnik leta med invalidi Tanja Glušič in Darko Đurić (Slovenske novice)

PZS, 12.12.2018 08:45
Tanja Glušič športnica leta 2018 med invalidi

  
   EkipaSN, 12.12.2018
  Đurić in Glušičeva
  ŠPORTNIKA LETA

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti