Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kamniška Bistrica

Silvo Baznik: Sončen in vroč dopoldan, ustvarjen za kolesarjenje pod visoke vrhove Kamniško-Savinjskih Alp.

Od doma v jutranji konici vrtim pedale v smeri Domžal in Kamnika, kjer se povzpnem v Mekinje in skozi Godič in Stahovico prikolesarim v dolino Kamniške Bistrice. Nekaj kolesarjev se že vrača, medtem ko se vzpenjam ob reki.

Parkirišče pri spodnji postaji gondole za Veliko planino še sameva in malce naprej na Kopiščih naredim kratek postanek za nekaj fotografij in nato odpeljem naprej do mostu čez sotesko Predaselj.

Pogledam reko, ki teče globoko spodaj skozi ozko tesen, in se vrnem na glavno cesto, da se na cilju današnjega kolesarjenja ustavim pri izviru reke. Pri domu je nekaj obiskovalcev in ob izviru snemajo filmček ...

Čez nekaj minut sem ponovno na kolesu in brzim tokrat navzdol po dolini nazaj v Stahovico in Kamnik, srečajoč veliko število kolesarjev. Ustavim pri znancih in po kratkem klepetu nadaljujem vožnjo, tokrat po drugih cestah skozi Voljčji potok v Količevo in naprej preko Vira v Ihan, Dol in Dolsko, kjer prečkam Savo in ob njenem desnem bregu odkolesarim zadnjih osem kilometrov do doma.

Skupaj prekolesarim dvainosemdeset kilometrov cest, kar je dovolj za danes in prihodnje deževne dni. Fotografije pa tako povedo več kot besede.

   
Kategorije:
Novosti KOL SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti