Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Jernej že zmagovalec

PZS, 18.08.2018 17.50
Jernej Kruder skupni zmagovalec svetovnega pokala 2018 v balvanih


sobota, 18. avgust 2018, ob 18:38, Franci Savenc, ogledov: 310

PZS: ... že pred zadnjo finalno preizkušnjo svetovnega pokala 2018 v balvanskem plezanju je osvojil skupno lovoriko

... in tako kot prvi Slovenec stopil na balvanski tron, kjer smo v težavnosti do zdaj imeli že štiri skupne zmagovalce. Slovenska reprezentanca v športnem plezanju v Münchnu navdušuje, saj so v finale napredovali vsi štirje slovenski polfinalisti - poleg Kruderja še Janja Garnbret, Katja Kadić in Gregor Vezonik. Finale je na sporedu ob 18. uri, v živo ga lahko spremljate prek spletne strani IFSC.

Jernej Kruder (ŠPO Celje Matica) je z odličnim polfinalom že pred zadnjim finalom v letošnji sezoni osvojil lovoriko skupnega zmagovalca svetovnega pokala v balvanskem plezanju, saj se njegov najtesnejši tekmec, Japonec Tomoa Narasaki, ni uvrstil v finale sklepne tekme SP v Münchnu.
Tako je postal prvi Slovenec v zgodovini s skupno zmago svetovnega pokala v balvanih, kjer sta na stopničkah v preteklosti stali že Janja Garnbret, druga v sezoni 2017, in Natalija Gros, tretja leta 2009.

V težavnostnem plezanju ima Slovenija že štiri skupne zmagovalce svetovnega pokala, in sicer Majo Vidmar, Mino Markovič, Janjo Garnbret in Domna Škofica, Markovičeva in Garnbretova sta osvojili tudi naslov skupne zmagovalke SP v kombinaciji.

V finalu münchenske preizkušnje so med 12 plezalci kar štirje Slovenci, toliko je le še Japoncev, sicer pa še dva Francoza, Rusinja in Avstrijec.
Poleg Kruderja so nastopili Janja Garnbret (Šaleški AO), ki si deli polfinalno vodstvo s Francozinjo Fanny Gibert, Katja Kadić (PK Škofja Loka) in Gregor Vezonik (AK Ravne), ki so v skupnem seštevku sezone vsi med najboljšimi balvanisti na svetu.

Finale, ki je na sporedu ob 18. uri, lahko spremljate ...>

Oznake: PLE, pleBAL, tekBal
eXTReMe Tracker