Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Tečaj gibanja

01.08.2018
Tečaj gibanja po zahtevnih in zelo zahtevnih planinskih poteh - razpis

Foto: Matej Ogorevc

petek, 3. avgust 2018, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 678

... po zahtevnih in zelo zahtevnih planinskih poteh - razpis MK PZS

Gre za neformalno usposabljanje, namenjeno mladim med 16. in 29. letom, s ciljem osvojiti kompleksnejša znanja za varnejše gibanje na zahtevnejših planinskih poteh.

Tečaj je idealna priložnost za vse, tako za začetnike kot tudi za s »feratami« bolje seznanjene gornice in gornike. Program je zasnovan na ideji, da je praksa boljša učiteljica kakor teorija, zato se bo večji del usposabljanja odvijal na prostem. A tudi brez dobre teoretične osnove je lahko praksa slaba, napačna ali celo nevarna, zato boste del predmetnika, ob strokovnih razlagah izkušenih inštruktorjev planinske vzgoje, gorskih reševalcev in planinskih vodnikov, dobili posredovanega pred tablo ali platnom. Predmetnik pa poleg teoretičnih predavanj in praktičnih vaj predvideva tudi izpeljavo dveh planinskih tur - prve po zahtevni in druge po zelo zahtevni.

Da je temu res tako, se lahko prepričate ob pregledovanju lanskega fotoalbuma.

Predmetnik obsega učne snovi:
• planinske poti,
• prva pomoč,
• nevarnosti v gorah,
• osebna in tehnična oprema,
• gibanje na zahtevnih in zelo zahtevnih poteh,
• priprava na turo,
• praktična uporaba tehnične opreme in
• dve planinski turi.

Osnovne informacije
Kdaj: 20. do 23. september 2018, s pričetkom ob 10. uri
Kje: Planinsko učno središče Bavšica
Priporočeno gradivo: Planinska šola (različni avtorji, PZS)

Če nimate lastne tehnične opreme, vam jo lahko   
po predhodnem obvestilu priskrbi vodstvo akcije
.

Strošek usposabljanja in način plačila: 90 €.
Samoplačniki boste po poslani prijavi na elektronski naslov prejeli predračun, katerega morate plačati do na njem navedenega datuma. Prijava bo potrjena šele po plačilu stroška usposabljanja. Za udeležence, katerim strošek usposabljanja plača planinsko društvo, bo na društvo poslan račun po izvedbi usposabljanja.

Odpoved: Prijavljeni udeleženec ima pravico pisno odpovedati udeležbo, kar sporoči na spodaj navedeni naslov. V tem primeru ima organizator pravico zadržati del stroškov. Višina zadržanega zneska je odvisna od časa, v katerem je udeleženec odpovedal svojo udeležbo na usposabljanju (do 10 dni pred akcijo - 10 % višine stroškov; manj kot 10 dni pred akcijo - 50 % višine stroškov). Plačila ste izjemoma oproščeni na podlagi zdravniškega potrdila, s katerim potrjujete, da se iz opravičljivih vzrokov ne morete udeležiti usposabljanja, na katerega ste prijavljeni.

Izpolnjeno prijavnico pošljite na naslov Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p. p. 214, 1001 Ljubljana, najkasneje do petka 24. avgusta.
Število mest je omejeno (10), zato pohitite s prijavo!
Ob prijavi morate biti obvezno član društva, ki je član PZS. V nasprotnem primeru prijava ni veljavna oz. se jo potrdi šele ob plačilu članarine.

Dodatne informacije: 01 434 56 89 ali [email protected]

Oznake: USP
eXTReMe Tracker