Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Tabor

KA PZS, 26.07.2018
Vseslovenski alpinistični tabor in Tabor Nejca Zaplotnika

 

sreda, 1. avgust 2018, ob 05:27, Urednik G-L, ogledov: 567

vseslovenski alpinistični in tudi Nejca Zaplotnika

Alpinistični odsek Kranj in Komisija za alpinizem vabita na skupni tabor na Kranjsko kočo na Ledinah.
Letošnji že 6. Alpinistični tabor Nejca Zaplotnika bo prav poseben, saj bo skupaj z njim potekal tudi 1. Vseslovenski alpinistični tabor (VSAT).
Glavni namen združenega tabora je privabiti plezalce iz vse Slovenije in tako prispevati k boljši povezanosti odsekov in članov.

VSAT bo namreč vsako leto gostoval pri drugem odseku. Poleg sklepanja novih poznanstev in množice čudovitih smeri bo na taboru poskrbljeno tudi za zabavo in širjenje obzorja. Plezalo se bo na območju Ravenske Kočne in Okrešlja, večerni program pa vključuje tudi dve predavanji:
• v petek, 17. avgusta ob 20.: Tjaša Jelovčan in Janez Svoljšak - mlada kranjska alpinista
• v soboto, 18. avgusta ob 20.: Tone Perčič - soplezalec Nejca Zaplotnika

Nekaj predlogov lepših smeri za večjo motivacijo:
III - Fritsch-Lindenbach, SZ greben Koroške in Kranjske Rinke, Pomota, Smer ob kaminih (Mali Grintovec), Kekčeva, Severni greben Kočne, Kranjska poč, Fuchsova smer
IV - Košutova spominska, Nova Centralna, Dijaška, J. Platenshus, Trojka, Kemperle-Murovec, Kratka nemška, Smer nad Kapelco, Perotova
V - Jubilejna, Kranjski steber, Grintavčev steber, Zgrešena, Igličeva, Plava v Dolški škrbini, Zlatolaska oz. Mavrica
VI - Trikot, Indijansko poletje, Jernejev steber, Smer ob špranji, Ekar-Jamnik, Tomažev steber, Direktna v Štajerski Rinki, Spominsko smer dr. Choudonskega, Beli Pajčolan
VII - Šimenc-Škarja
Manj ponavljane smeri (Lastovka, Pot, Kij in mesarica, Alkajda, pa tudi precej lažjih se najde)

Praktične informacije
Za registrirane člane KA bo spanje brezplačno, vendar cena ne vključuje posteljnine, zato je zaželeno, da jo prinesete s seboj. Cena spanja za vse ostale je 11 €/noč, kar prav tako ne vključuje posteljnine. Polpenzion znaša 9 €/dan.

Tako za polpenzion kot za spanje (velja za člane in za nečlane KA) so obvezne prijave na KA ([email protected]) s pripisom Prijava na VSAT do ponedeljka, 13. avgusta, prek društva s tabelo Prijava_na_VSAT.

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker