Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz parka

Slovenske novice: ... se vidi Triglav - poimenovan po Mihi Potočniku

Ljubljana je dobila park, poimenovan po Mihi Potočniku (29. 9. 1907-28. 10. 1995), velikem imenu naših gora. Za poimenovanje spominskega parka je bilo v preteklosti kar veliko pobud.
Zadnji lanski predlog so vložili France Ekar, Tomaž Banovec, Danilo Škerbinek in Jože Stanovnik. S prostora, kjer je Park Miha Potočnika (med Koželjevo in Kranjčevo ulico ter Štajersko cesto), se v lepem vremenu vidi do vrha Triglava.
Na Potočnikovo pobudo so se v Ljubljani odločili, da se obnovi oziroma zgradi nov planinski dom na Kredarici. Bil je tudi vodja uspešnih alpinističnih odprav, za časa njegovega vodenja Planinske zveze Slovenije so slovenski alpinisti prvič stopili na vrh Everesta. Bil je aktiven publicist, zaslužen za snemanje prvih predvojnih gorskih filmov.

Župana Zorana Jankoviča so pred dnevi obiskali predstavniki Planinske zveze Slovenije in se mu zahvalili, da so njihovo pobudo realizirali. J. K.


Uradni list Republike Slovenije
Stran 7660 / št. 46 / 6. 7. 2018
Odlok o določitvi imen ulic, parkov, trga in sprememb potekov ulic na območju Mestne občine Ljubljana

 

Slovenske novice, 18.07.2018
Iz parka se vidi Triglav


1 komentarjev na članku "Iz parka"

Franci Savenc,

Pozdravljen.
Občanska pobuda za spominsko obeležje dr. Mihu Potočniku je končno uspela. /glej :prilogo MOL/ Včeraj smo se še županu zahvalili ,da so zadevo obravnavali in , jo pripeljali do kraja..; Prostor kjer je park Miha Potočnika je tudi ta, da se v lepih »vremenih« tudi vidi do vrha Triglava. Želel bi, da bi bilo takih pobud, predvsem iskrenih še več, kajti prav s takimi se pride do cilja in tudi na tak način se obenem utrjuje slovensko planinstvo.

Sl.: 362 z včerajšnjega obiska pri županu in podžupanu MOL : Aleš Čerin, Tomaš Banovec, Zoran Jankovič, Ekar Franci in Danilo Škrbinek ./ Županovi prostori so opremljeni s zanimivo planinsko – gorsko tematiko.

Da se Potočniku oddolžimo je bil tudi dolg, ker prejšnje pobude, tudi začasa mojega predsednikovanja PZS niso bile uspešne.

Lep pozdrav.
Framci

UL RS št. 46 (6. 7. 2018) (PDF, 433 kB)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti