Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Izjava

JZ Triglavski narodni park: ... za javnost glede snemanja TV Slovenija v Triglavskem narodnem parku

V Javnem zavodu Triglavski narodni park globoko obžalujemo dogodek, ki je nastal dne 14. julija 2018 na Rudnem polju na Pokljuki na prireditvi 33. spominskega pohoda združenja borcev za vrednote NOB, veteranov vojne za Slovenijo in Slovenskih častnikov na Triglav, ki je bil razumljen kot omejevanje novinarskega dela.

Naravovarstveni nadzornik Triglavskega narodnega parka je pri opravljanju rednih del in nalog nadzora na območju narodnega parka v soboto dne 14. julija 2018 opravljal nadzor tudi na Rudnem polju na Pokljuki, kjer je potekala omenjena prireditev. Naravovarstveni nadzornik je svoje delo izvajal na podlagi Zakona o Triglavskem narodnem parku, ki med drugim tudi določa, da je za snemanje filmov, videospotov in videoproduktov za javno predvajanje potrebno pridobiti soglasje upravljavca narodnega parka. V Javnem zavodu Triglavski narodni park se zavedamo, da je omenjeni člen zakona zapisan zelo široko, kjer lahko prihaja do različnih interpretacij, in poudarjamo, da Javni zavod Triglavski narodni park nikoli nima namena ovirati novinarskega poročanja o dogodkih. Nasprotno, v Javnem zavodu Triglavski narodni park si prizadevamo za dobro sodelovanje z novinarji in se za nastalo situacijo iskreno opravičujemo.
Zavedamo se pomembnosti novinarskega dela za obveščanje javnosti. V prihodnje bomo še bolj pozorni na namen izvajanja snemanj na območju Triglavskega narodnega parka. Ob tem bi želeli poudariti, da je bil sobotni dogodek edini od uveljavitve Zakona o Triglavskem narodnem parku leta 2010, ki določa pridobivanje soglasij za snemanje, kar kaže, da Javni zavod Triglavski narodni park v nobenem primeru ne želi ovirati opravljanja novinarskega dela.

Bled, 16.07.2018: JZ Triglavski narodni park

P. s.: To je ena od žalostnih zgodb TNP.
Določilo zakona glede snemanja ni bilo mišljeno za kaj takega!(?)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti