Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Slovenija planinari


...07.2018


PZS, 11.07.2018:
Slovenija planinari – PD Hakl Sv. Trojica z upokojenci na Donački gori

četrtek, 12. julij 2018, ob 05:27, Uredništvo G-L, ogledov: 328

PD Hakl Sv. Trojica z upokojenci na Donački gori

Planinsko društvo Hakl Sveta Trojica v Slovenskih goricah je letos ustanovilo sekcijo planincev pri Društvu upokojencev Sveta Trojica v Slovenskih goricah z namenom, da lepote slovenskih hribov in planin z aktivno udeležbo predstavimo starejši generaciji, ki v svojem življenju ni imela priložnosti spoznati ali se vključiti v planinsko organizacijo.
Akcija »Slovenija planinari« je ponudila odlično izhodišče, da se zapolnijo izgubljene mladostne priložnosti.

Skupino enajstih udeležencev smo planinski vodniki našega planinskega društva, dan po slovenskem junijskem državnem prazniku, popeljali na Bočevo lepo soprogo Donačko goro (884 m), kraljico Haloz. Pravimo ji tudi, da je najbolj planinski štajerski hrib, ki zasenči celo sam Boč. S pogledom s prave strani jo sestavljajo kar trije vrhovi, drugače pa je skoraj z vseh strani precej prepadna in skalnata, celo nekaj metrov jeklenic vodi na njene vrhove. Je prava apneniška gora, v preteklosti imenovana tudi Rogaška gora

Po osvojitvi njenega najvišjega vrha, na katerem je tudi velik kamniti križ, smo se po krajšem postanku in razgledovanju po okoliški pokrajini, ustavili na Rudijevem domu (652 m), kjer smo nadaljevali naše druženje s pogovorom udeležencev s planinskimi vodnik društva, ki so še predstavili osnovno planinsko opremo, ki jo potrebujejo predvsem starejši obiskovalci gorskega sveta.
Po opravljeni malici in »gasilski« fotografiji, smo zasedli svoja mesta v kombiju ter se odpeljali proti domu.

Vsi udeleženci so obljubili, da se bodo udeležili enega izmed dveh še načrtovanih pohodov v okviru akcije »Slovenija planinari«.

eXTReMe Tracker