Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

V satelitih

četrtek, 12. julij 2018, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1038

AO Kranj - Klemen Gerbec: ... Mont Blanca

Pretekli vikend sva z Janezom podaljšala ter odšla na plažo na 3500. S največjim je najbolje opraviti frišen, modrujeva, in tako soboto preživiva v steni Grand Capucina. Zaposlujejo naju lepi in konstantno težki raztežaji Guliverjevega potovanja, z vstopom po Elixirju. Prost vzpon je splaval po zadnjem težkem mokrem raztežaju, sicer pa sva, razen nihajk, švicala na frej. Sledijo abzajli in po večerji že pridno nabirava kondenz v šotorčku.

V nedeljo skrajšava dostop iz desetih minut na pet, in se lotiva stolpa Trident du Tacul. Izbereva si smer Bonne Ethique, ki se začne z začinjenim bolder vstopom ter nadaljuje s težko in lepo poko. Sledi dolg raztežaj, kjer je dlan prevelika za v poč, najin arsenal metuljev pa premajhen, da bi uspela izplezati tehnično. Sledi kakih dvajset ”zategn – popust”, nato greva dol, na kulinarično obarvano popoldne.

Zadnji dan sva plezala fantastično kombinacijo Bonatti Tabou v stolpu Chandelle. Strma in ozka fingerca izgleda mnogo težja kot dejansko je, in nasmejana do ušes izplezava na vrh.
Takega vikenda niti klanec do gondole s kredenco na hrbtu ne more pokvariti.

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker