Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

V snežnem plazu

Delo, 02.07.2018 22:15
V snežnem plazu v Peruju umrla 27-letna Slovenka

Fotografija je simbolična. FOTO: Reuters


Peru21.pe, 01.07.2018 18:34
... identificirali so trupla Samuela Paula Richarda Bleloca, britanskega državljana, Eve Zontarja iz Litije, Slovenije in rojaka Jaime Quintane Figueroa. ...


 

sreda, 4. julij 2018, ob 05:27, Urednik G-L, ogledov: 1681

Delo: ... v Peruju umrla 27-letna Slovenka

Eva Žontar je bila mlada popotnica iz Litije, ki je potovala po Južni Ameriki.

V snežnem plazu med vzponom na 5.947 metrov visoko goro Alpamayo v Peruju je včeraj umrla 27-letna Eva Žontar iz Litije. Poleg Slovenke sta pod plazom umrla tudi njen prijatelj Samuel Paul Richard Blelock iz Anglije in perujski vodnik Jaime Quintana Figueroa.

Zaradi oddaljenosti kraja nesreče so trupla v bazni tabor in nato v bolnišnico San Juan de Caraz prepeljali šele danes.


Slovenske novice,03.07.2018 08:36:
Najlepša gora na svetu vzela mlado Slovenko

V soboto je v perujskih Andih plaz pokopal trojico plezalcev, med njimi tudi Evo Žontar iz Litije. Bila je svetovalka za zdravo prehrano, ki je sledila svojim sanjam in s starim kombijem odšla v svet.

HUARAZ, LITIJA - V soboto se je v enem najlepših in najbolj slikovitih gorovij sveta, v perujskih Andih, odvijala tragedija. Pri plezalnem vzponu na 5947 metrov visok Alpamayo se je smrtno ponesrečila trojica plezalcev, med katerimi je bila tudi 27-letna Eva Žontar iz Litije, svetovalka za zdravo prehrano in blogerka, ki se je pred dvema letoma s preurejenim starim Mercedesovim kombijem podala v Južno Ameriko in tam ostala. Poleg njenega trupla so našli še truplo Samuela Paula Richarda Blelocka iz Velike Britanije in domačega gorskega vodnika iz Huaraza Jaimeja Quintane.
Trojno navezo naj bi po poročanju ... nadaljevanje v tiskani izdaji >

 

Oznake: ALP, VTG, vtg2018
eXTReMe Tracker