Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Ta petek je

28.06.18 17.00
JUB ta petek začenja barvanje Triglavskega doma na Kredarici


Planinsko društvo Ljubljana-Matica
petek, 29. junij 2018, ob 05:28, Uredništvo G-L, ogledov: 711

JUB začel barvanje Triglavskega doma na Kredarici

Dvajset zaposlenih iz družbe JUB bo je že ta petek, 29. junija, z barvami in premazi začelo prenavljati Triglavski dom na Kredarici. Letošnja akcija z JUBINI na vrh Slovenije, ki se je s ciljem obnove naše najvišje planinske koče začela sredi maja, poteka v sodelovanju s Planinskim društvom Ljubljana - Matica, ki dom tudi upravlja.

V JUB-u ocenjujejo, da bo potrebno prenoviti več kot 800 kvadratnih metrov zunanjih in notranjih lesenih ter zidnih površin, s pleskarskimi obnovitvenimi deli pa želijo pohiteti prav zaradi planinske sezone, ki se je pravkar začela. Ljubitelji planin bodo tako ob čudovitih razgledih na Julijske Alpe deležni tudi večjega udobja v prenovljeni planinski postojanki, ki lahko hkrati nudi zavetje kar 300 obiskovalcem, saj je ta po dobrih treh desetletjih že nujno potrebna temeljite prenove.

JUB je za prenovo lesenih površin Triglavskega doma na Kredarici s pomočjo svojih kupcev zagotovil potrebne premaze iz družine JUBIN, za zidne površine pa preskrbel še barve iz družine JUPOL, vključno z emulzijami, izravnalnimi masami in izdelki za sanacijo plesni. Barvita osvežitev zunanjih in notranjih površin v koči, ki jo bodo izvajali zaposleni v JUB-u, naj bi bila končana v treh dneh. Tomaž Willenpart, predsednik Planinskega društva Ljubljana - Matica, ki se prenove koče izjemno veseli, sporoča, da bodo poskrbeli tudi za prevoz vseh potrebnih premazov, barv ter drugega potrebnega orodja na Kredarico.

Vsem ljubiteljem gora, zlasti pa tistim, ki so ob nakupu enega od izdelkov JUBIN v juniju lonček barve prispevali za prenovo na Kredarici, organizatorji sporočajo, da lahko akcijo prenove aktivno spremljajo tudi na FB strani JUB Slovenija ter na JUB-ovem YT kanalu, kjer bodo zainteresirani javnosti čez ves vikend na voljo tudi številni videoposnetki s predstavitvami, kako napredujejo dela na koči na nadmorski višini 2515 metrov.

Obveščali bodo tudi prek medijev, spletne strani www.pd-ljmatica.si in ostalih družbenih omrežij, podatke o vremenskih razmerah ter panoramski ogled pa ponuja spletna kamera s Kredarice.
Vir: PZS.si 
eXTReMe Tracker