Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Sto bosonogih

Sto bosonogih pohodnikov na Šenturško goro

 

sobota, 30. junij 2018, ob 05:27, Franci Savenc, ogledov: 484

Gorenjski glas - Janez Kuhar: ... pohodnikov na Šenturško goro

Trinajstega pohoda bosonogih na Šenturško goro do Kmečkega turizma Pavlin se je udeležilo sto pohodnikov.

Cerklje – Pohodniška sekcija Škrjančki Planinskega društva Komenda je v začetku junija, organizirala trinajsti pohod bosonogih. Ker v občini obnavljajo cesto Zalog–Tunjice, so se tokrat podali na Šenturško goro s Komendske Dobrave, tako da je bila letošnja pot daljša za dva kilometra.
Pohoda se je udeležilo sto pohodnikov, med njimi je bilo letos veliko mladih. Devet jih je bilo na vseh dosedanjih pohodih. Najštevilnejša je bila sedemčlanska družina Lončar iz Zaloga pri Cerkljah. Osem kilometrov dolgo pot sta brez težav prehodila tudi najmlajša štiriletna pohodnika Tilen Križnar iz Suhadol pri Komendi in Eva Kern iz Zaloga pri Cerkljah ter najstarejši 80-letni Peter Jakomini iz Kamnika. Med bosonogimi smo slišali same pohvale. Ciril Globočnik s Pšate se je do sedaj udeležil enajstih pohodov, vendar mu je bila letošnja pot prava masaža in terapija za nogi. Navdušen nad idealnimi pogoji za hojo je bil tudi Janez Korbar iz Glinj.

Vsi pohodniki so prejeli pred začetkom poti spominske majice, po končanem pohodu pa je bilo v Planinskem domu Milana Šinkovca v Podborštu pri Komendi družabno srečanje, kjer so udeleženci iz rok Zorana Sodnika, predsednika Planinskega društva Komenda, in Franca Drolca, vodje pohodniške sekcije Škrjančki, prejeli spominske medalje. Vsem pohodnikom so tudi postregli s toplim obrokom.

Vse več ljudi torej upošteva star pregovor, ki pravi: Ko pride Sveti Jur (23. aprila), se vržejo čevlje za dur. Med pohodniki smo tudi slišali, da si na takšen način odpravijo znojenje nog in zmasirajo podplate in da gre pri tem za pristen stik z naravo.

eXTReMe Tracker