Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

SMAR-ovci

27.06.2018 

Fotografije: arhiv KA PZS

petek, 29. junij 2018, ob 05:27, Franci Savenc, ogledov: 1050

KA.pzs.si - Žiga Oražem: ... tokrat v stenah Pece

V petek zvečer smo se dobili v koči na Peci – Matija Volontar, Marija Jeglič, Sara Jaklič, Andrej Jež, Žiga Oražem in pridruženi Luka Štravs.
Plan je bil seveda plezati v stenah Pece.

Stena Kordeževe rame je bila za vse nas najbolj vabljiva. V soboto zjutraj smo se s koče po zahtevni poti odpravili proti Peci. Pod vrhom Pece ali na sedelčku smo pustili nahrbtnike, si pripravili opremo ter odšli pod steno.
Vsak je preplezal želeno linijo. Smeri so dolge od 150 pa do 250 metrov. Skala je mestoma lahko zelo kompaktna, kaj hitro se pa zgodi, da je vse naokoli krušljivo. Zanimivo. Tudi vremenske razmere so zanimive - zjutraj plezaš v soncu, potem se prikradeta megla in veter, spet sonce, vmes te presenetijo dežne kaplje ali sodra. Vsi, ki še nismo plezali tod naokoli, smo šli na vrh Pece. Z vrha do nahrbtnikov in potem po normalki do koče.

Naslednji dan se je zgodba ponovila. Vikend smo izkoristili za spoznavanje novega dialekta, skupinskega druženja, debat o prihodnosti in sedanjosti, medsebojnih odnosoih in plezanju. Vsi smo se strinjali, da se v Sloveniji najde veliko sten, v katerih večina od nas še ni plezala. Razširiti bo treba obzorja tudi na manjši radij.
Zahvaljujemo se vikend oskrbnikoma Janku in Metki za izjemno gostoljubnost in seveda naši krovni organizaciji Planinski zvezi Slovenije.

Plezali smo:
12. maj
Matija, Žiga: Za moje punce, VIII+/IX-, 170 m (1.PP)
Sara, Marija: Kolčeva smer, VII+, 185 m
Andrej, Luka: Ponoreli svet, VI, 180 m
13. maj
Matija, Žiga: Igorjeva, VII, 200 m (neuspel poizkus)
Sara, Marija: Ledvični čaj, VI+, 200 m
Andrej, Luka: Nevihtna smer, VI-, 200 m (prvenstvena smer)

Žiga Oražem   

Oznake: ALP, PrV
eXTReMe Tracker