Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Chamlang 2019

06.06.2018 Chamlang
(7319 m):

• PlanetMountain: Chamlang 2016: Farina-Cazzanelli (S stena)
• Chamlang Expedition (komercialne): spomladi | jeseni

Mountain.forecast.com: lokacija ... vreme
 

petek, 8. junij 2018, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 1364

Komisija za alpinizem PZS bo v letu 2019 organizirala odpravo za mlade perspektivne alpiniste, ki še nimajo odpravarskih izkušenj

Za vodjo odprave je bil izbran Blaž Navršnik, za cilj pa severna stena gore Chamlang (7321 m) v pogorju Himalaje.

Odpravo bodo sestavljali vodja in pomočnik odprave ter dve do štiri naveze mladih perspektivnih alpinistov (skupaj do 10 članov).

KA ugotavlja, da v zadnjem obdobju ni odprav za mlade perspektivne alpiniste zlasti v gore z višjo nadmorsko višino (nad 6000 m), ki bi imele za cilj plezanje težjih ledno snežnih oz. kombiniranih smeri. Z usmerjeno podporo mladim perspektivnim alpinistom, po piramidalnem sistemu (začetni poletni in zimski alpinistični tabori, alpinistični tabori za perspektivne alpiniste, mednarodne alpinistične izmenjave, SMAR), bi rada KA mladim perspektivnim alpinistom omogočila še (prvo) pomembno odpravarsko izkušnjo. Po mnenju KA so odprave v tuja najvišja in najpomembnejša svetovna gorstva vrhunec alpinističnega udejstvovanja. Odprave morajo biti cilj vsakega alpinista, ki se resneje ukvarja z alpinizmom, ne glede na to ali gre za skalno, ledno-snežno ali kombinirano plezanje.

Komisija za alpinizem bo poskrbela za kritje stroškov v skladu z razpoložljivimi možnostmi in višino odobrenih sredstev s strani ustaljenih sofinancerjev v panogi planinstvo-alpinizem, vendar ne več kot 50 % na posameznika.

Okvirni strošek odprave: 4000 € za dovoljenja, logistiko itd. v Nepalu, 800 € letalska vozovnica, skupna oprema in oprema posameznika.

V okviru načrtovanja odprave bodo skupne priprave, zbiranje informacij, zadolžitve posameznikov za določena logistična področja odprave, pridobivanje sredstev, opreme ...

Prijave na ustreznih obrazcih s potrebnimi podatk pošljite na [email protected] (obvezno vpišite geslo: član odprave KA PZS 2019 in zahtevajte potrditev prejema pošte) do ponedeljka, 25. junija 2018, do 24. ure.
KA PZS bo skupaj z vodjo naredila izbor v najkrajšem možnem času in izbrala naravi odprave primerno moštvo.

Dodatne informacije: Blaž Navršnik (051 619 312, [email protected]).

Oznake: HIM, VTG
eXTReMe Tracker