Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Skupno izobraževanje

TNP za informatorje informacijskih mest in turistične vodnike biosfernega območja Julijske Alpe

Javni zavod Triglavski narodni park je ob sodelovanju s Turizmom Bohinj in Turizmom Dolina Soče organiziral predsezonsko izobraževanje informatorjev in drugih turističnih deležnikov biosfernega območja Julijske Alpe, ki dnevno informirajo obiskovalce in imajo tako ključno vlogo pri usmerjanju in ozaveščanju gostov na območju Triglavskega narodnega parka.

Izobraževanje je organizirano v sklopu sodelovanja Javnega zavoda Triglavski narodni park z deležniki s področja turizma za prepoznavanje skupnih izzivov in tesno sodelovanje pri usmerjanju obiska, kar je nujno za prepoznavnost destinacije biosfernega območja Julijske Alpe kot kakovostne destinacije. Izobraževanje je tudi priložnost, da se enkrat letno srečajo vsi, ki se na različnih informacijskih mestih ukvarjajo z obiskovalci Triglavskega narodnega parka in Julijskih Alp, se seznanijo z informacijami o načrtovanih poletnih aktivnostih s področja obiskovanja, trajnostne mobilnosti in drugih novosti skupnosti Julijske Alpe.Vsako leto nekoliko podrobneje spoznajo drug delček Julijskih Alp, tokrat so obiskali Tolminska korita in spominsko cerkev sv. Duha v Javorci, ki je pred kratkim prejela znak Evropske kulturne dediščine. Na izobraževanje so bili letos prvič povabljeni sodelavci iz italijanskega dela Julijskih Alp - iz Naravnega parka Julijsko predgorje in udeleženci prenovljenega izobraževanja za pridobitev licence turistični vodnik biosfernega območja Julijske Alpe. Na srečanju je sodeloval tudi namestnik direktorja Naravnega rezervata Kronotski iz Rusije Roman Korchigin, ki je bil na uradnem obisku v Triglavskem narodnem parku ob odprtju razstave Divjina Rusije in podpisu sporazuma o pobratenju s Triglavskim narodnim parkom.

Po krajših nagovorih direktorja Javnega zavoda Triglavskega narodnega parka mag. Janeza Rakarja, v.d. direktorja Turizma Doline Soče Janka Humarja in direktorja Turizma Bohinj Klemena Langusa je vodja Informacijsko izobraževalne službe v Javnem zavodu Triglavski narodni park Majda Odar poleg nekaterih poudarkov programa poletnega dogajanja v zavarovanem območju predstavila nov izvod časopisa Javnega zavoda Triglavski narodni park za obiskovalce Biosfernega območja Julijske Alpe.

V nadaljevanju so se udeleženci v spremstvu izkušenega lokalnega vodiča Roka Cudra ogledali Tolminska korita, spominsko cerkev v Javorci ter si v spremstvu naravovarstvenega nadzornika Triglavskega narodnega parka in domačina Gorazda Kutina ogledali planino Polog in bunkerje rapalske meje. Sodelavka Triglavskega narodnega parka Marjeta Albinini je predstavila biotsko pestrost zavarovanega območja s poudarkom na dolini Tolminke. Udeleženci so se po nadvse poučnem in zanimivem dnevu prijetnega druženja razšli z odločitvijo, da se naslednje leto vidijo na drugem koncu Julijskih Alp.
JZ TNP 

Skupno izobraževanje za informatorje informacijskih mest in turistične vodnike biosfernega območja Julijske Alpe

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti