Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Savinjsko-podravska

Vecer.si 29.05.2018
Savinjsko-podravska društva najboljša


Ekipa s Polzele, ki je dosegla največ točk


Dnevnik/Planinstvo, 28.05.2018

sreda, 30. maj 2018, ob 05:28, Bruno Fras, ogledov: 746

Večer/Planinci: ... društva najboljša - Na državnem orientacijskem tekmovanju blesteli štajerski planinci Dnevnik: Najboljši ...

Na letošnjem slovenskem planinskem orientacijskem tekmovanju so prepričljivo slavile ekipe iz Savinjske. V kategoriji do 6. razreda osnovne šole je zmagala ekipa Planinskega društva (PD) Žalec, ki deluje pod okriljem Podružnične osnovne šole Ponikva.
V kategoriji od 7. do 9. razreda je naslov ubranila ekipa PD Dobrovlje Braslovče, med srednješolci in člani nad 27 let so se zmage spet veselili člani PD Poljčane, v kategorijah mladi od 19. do 26. leta ter družine je naslov državnih prvakov osvojila ekipa PD Polzela, med člani, starimi več kot 40 let, pa je zmagala ekipa s Ptuja. Najuspešnejše planinsko društvo je bilo PD Poljčane, ki je v štirih kategorijah doseglo dve prvi in dve drugi mesti. Absolutni zmagovalci z najvišjim številom točk pa so postali člani ekipe s Polzele.
"Verjetno bi vsak rekel, da sta za uspeh najpomembnejša fizična pripravljenost in znanje orientacije, a je zelo pomembno tudi teoretično planinsko znanje, brez katerega hitro izgubiš točke in nisi več med favoriti. Ker je ekipa iz Poljčan močna konkurenca, so nas pripravili do tega, da smo dali vse od sebe. Uspelo nam je, kar je res dober občutek," je ob koncu povedal vodja ekipe Martin Rafael Gulin. Najboljše ekipe iz določenih kategorij so se s tem uvrstile na mednarodno tekmovanje v planinski orientaciji, ki bo konec septembra v Makedoniji. (rp)

eXTReMe Tracker