Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Največja neznanka

Milan Šenk: ... med nami je bil Primož GRS Jezersko

Gorski reševalci Jezerskega radi preizkušamo svoje sposobnosti na različnih tekmovanjih. Tudi tokrat je bilo tako.

Ulra trail Vipava je priložnost, za uresničitev besed, ki jih je napovedovalka večkrat izrekla pred štartom najdaljše preizkušnje: »Danes pišete svojo zgodovino in zgodovino Vipavske doline. To so trenutki za katere živite, to je vaša strat, celo pot bomo z vami«.
Za Jezerjane velja, da je štartna linija vsega spoštovanja vredna, ki te poveže s ciljno črto, tako kot so alpinisti povezani s plezalno vrvjo pri plezanju v gorah.

Znašli smo se pred tekmo, Primož pred 100 kilometersko s 5550 višinci, Klemen, Anže in sam pred 50 kilometersko.

Izkušnje so tiste, na katere se lahko opiramo pred zahtevno nalogo, nam dajejo moč, pogum, … da se navdušeni vidimo v cilju. Starejši smo bliže poznejši realnosti, mlajši se polnijo z zahtevnostjo izziva, ki jim bo pokazal iz kakšnega testa so.

Največja neznanka med nami je bil Primož.
Ko je lansko leto Anže pretekel stotko in osvoji drugo mesto absolutno, se je Primož takoj odločil, da gre naslednje leto tudi sam. To je tista hitra odločitev brez premisleka, ki ti kasneje kaže zobe in preizkuša tvoj ego! Glej ga fanta, ki je do sedaj tekel najdaljšo razdaljo 42 km in nekaj treningov na 30 km, vse ostalo pa je bilo krajše, je stal v prvih vrstah med samimi izkušenimi tekaši trailov. Iz samega izraza na obrazu je bilo videti, da ima vključene vse »registre« in res jih je imel. Kot član skupine »Gorskega
plemena Jezersko« in GRS Jezersko je začel odločno, bil po petih urah na drugem mestu, prav tako po devetih in - po 13 urah in 34 minutah kot četrti v cilju (drugi v svoji kategoriji).
Ni kaj, pred fantom kapo dol!
Kot je povedal, so mu krči dodobra preizkusili moč in tisti izrek »Vse je v glavi«! Mimogrede Anžetov čas je 11 ur 18 minut! Časi so zanimivi samo za primerjave, sicer pa veljajo besede napovedovalke pred štartom.

Tudi 50 km razdalja ni kar tako! Gnali smo se do konca in prišli v cilj: Anže 3. (3. v kategoriji), Milan 16. (1. v kategoriji) in Klemen 19. (9. v kategoriji).
Kljub temu, da sem se na štartu počutil kot mladenič, se je med tekom pokazalo, da le ni čisto vse v glavi ampak tudi v letih!

Gorski reševalci radi plezamo, tekmujemo … in veseli smo, da svoje sposobnosti lahko koristno uporabimo pri reševanju ponesrečenih v gorah.

Na ultratrail.si je veliko slik, zanimivih komentarjev in zgodb, ki govorijo o resničnem dogodku, katrega se ne sme zamuditi!
Hvala organizatorju za nepozabni dan!
Milan Šenk 

Največja neznanka med nami je bil Primož GRS Jezersko

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti