Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Reševanje

... poškodovanega zmajarja na Kobali - GRS Tolmin

V sredo, 23. maja, ob 12.30 so nas iz ReCO Nova Gorica obvestili, da je pod vzletiščem na Kobali v gozd strmoglavil zmajar in se pri tem hudo telesno poškodoval.

Obvestilu za reševanje se je takoj odzvalo deset reševalcev Postaje GRS Tolmin. S terenskimi vozili smo odpeljali na Kobalo, od tam pa peš z vso potrebno opremo na kraj nesreče. Za pomoč pri reševanju smo zaprosili tudi posadko helikopterja Slovenske vojske in zdravnico letalko GRS v dežurni ekipi HNMP na Brniku. V Tolminu so v plovilo vkrcali še letalca reševalca in oba s pomočjo elektromotornega vitla spustili na kraj nesreče.

Hudo poškodovanega državljana Nemčije smo na kraju imobilizirali na zajemalna nosila in pripravili za transport. Iz gozda smo ga prenesli okoli 70 metrov višje na čistino, kjer so ga s pomočjo EM vitla dvignili v helikopter in odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

V tem letu smo reševali že sedem gornikov, štiri padalce, zmajarja, gorskega kolesarja in kajakaša. V osmih primerih pod rubriko razno pa smo iskali pogrešane občane, pomagali enotam CZ pri odstranjevanju NUS iz prve svetovne vojne, v enem primeru pa smo pomagali lastniku pri reševanju živali, pa še kaj bi se kaj našlo.

To je bila letos 22. intervencija Postaje GRS Tolmin.
Kot zanimivost, tudi lani smo v tem času beležili 22 intervencij, a je številka do konca leta potem poskočila na 98; upajmo, da letos ne bo tako.

Miljko Lesjak  
Postaja GRS Tolmin

...05.2018 

  


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti