Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kje

Začetek ture je bil zelo obetaven. To je 20min od avta in maja res nisem pričakoval takih razmer.Črnuški AO - Uroš Bajec: ... turno smučati v Madridu?

Za prvomajske sva z Lucio šla na eno poroko v Madrid in izkoristit priliko da pridobiva kakšen kilogram. V ročno prtljago je šla moja obleka za na poroko, elegantni čevlji, en glavnik in kup dinozavrov za nečake.

Iz okna taščinega stanovanja se lepo vidi Sistema Central - slabih 500 km dolgo in 90 km dolgo gorstvo, ki s severne strani obkroža Madrid. Najvišji vrh je 2600 m visok Pico Almanzor. Pravzaprav je pogled z okna v Madridu presenetljivo podoben kot v Ljubljani, kjer imamo Alpe pred nosom.
Očesu turnosmučarskega navdušenca pa seveda ni ostalo neopaženo dejstvo, da so kljub toplemu maju in kljub temu, da se vidi zgolj južna pobočja, vrhovi še vedno pobeljeni s snegom?! In me je začelo matrat ... Pa sem bolj za hec pogooglal ali se kje v Madridu lahko izposodi turno opremo in glej ga zlomka, v eni sami trgovini (Alaska sport) v 5-milijonskem mestu, jo imajo. Kaj zdaj?

Seveda ne bi napisal prispevka, če bi ostalo samo pri tem - tako pa ni. V trgovini sem dobil smuči s psi in za pol številke premajhne pancarje. Ni me preveč motilo - saj veste, lačni niso izbirčni. Nekdo mi je posodil še en star dve številki prevelik anorak in čelado, nekdo drug ene dereze, ruzak in volnene rokavice, nisem pa uspel dobiti cepina - in kar je še slabše - kreme za sončenje.

Ker teh hribov ne poznam, na španskih forumih pa nisem dobil nobenih uporabnih informacij za turne smučarje, je bil moj plan da se zapeljem kar nekam, tam poiščem sneg in dva dni improviziram.

Nadaljevanje pod fotografijami ... >

Črnuški AO, 15.05.2018
Kje
turno smučati v Madridu?

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46050

Novosti