Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Zmaga

07.05.2018
Zmaga Urške Repušič in 5. mesto Lucije Tarkuš na 3. tekmi Evropskega mladinskega pokala na Portugalskem
photos.google.com, 07.05.18


 

sreda, 9. maj 2018, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 452

Urške Repušič in peto mesto Lucije Tarkuš na tretji tekmi Evropskega mladinskega pokala na Portugalskem

V Souru na Portugalskem so se ta konec tedna na tekmi Evropskega mladinskega pokala v balvanih pomerili najboljši mladi plezalci. Na tekmo zaradi nekoliko bolj oddaljene Portugalske ni odpotovala celotna mladinska reprezentanca, ampak le posamezni tekmovalci v lastni režiji. Slovenijo so tako zastopale le štiri mlade slovenske plezalke pod vodstvom Boštjana Potočnika.

V sobotnih kvalifikacijah se je v finale uspelo prebiti trem – Urški Repušič med mladinkami in Luciji Tarkuš ter Dominiki Kodra med dekleti do 16 let.

V napetem nedeljskem finalu je kot prva nastopila Urška. Po nekaj začetne treme je suvereno premagala vse štiri balvane in sebi in Sloveniji več kot zasluženo priplezala prvo letošnjo zmago na tekmah Evropskega mladinskega pokala.

Popoldne sta nastopili še Lucija in Dominika. Lucija je nastopila mirno in zbrano in s preplezanimi tremi balvani osvojila 5. mesto. Dominika je s prav tako preplezanimi tremi balvani in enim poizkusom več zasedla 7. mesto.

Emi Seliškar se kot edini ni uspelo uvrstiti v nedeljski finale. Sicer je bila s končnim 16. mestom med dekleti iz njene generacije (2004) 2. najboljša, a je s svojim plezanjem na tekmah Evropskega pokala daleč od tistega, ki ga kaže na treningih. 


Friko - Jernej Peterlin, 08.05.18 11.13
Urška Repušič do zmage na Portugalskem

Tekmovanja so se v lastni režiji udeležile štiri članice slovenske mladinske reprezentance. Najbolje od njih se je odrezala Urška Repušič, ki je zmagala v kategoriji mladink. To je njena druga zmaga v tem tekmovanju. Slovenske barve so zastopala še tri dekleta v kategoriji starejših deklic. V finalu desetih najboljših sta nastopili Lucija Tarkuš, ki je zasedla peto mesto in Dominika Kodra, ki je bila sedma.

Slovenske uvrstitve na MEP balvani Soure 2018

Mladinke: 1. Urška Repušič (ŠPO Kozjak)
St. deklice: 5. Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica), 7. Dominika Kodra (PK Kamnik), 20. Ema Seliškar (AK Impol Slovenska Bistrica)

Večinski del slovenske mladinske reprezentance se je mudil na tridnevnih pripravah v Innsbrucku, saj se naši mladi tekmovalci pripravljajo na bližajoče evropsko mladinsko prvenstvo v težavnosti in hitrosti, ki bo konec meseca maja v Imstu.

Oznake: PLE, pleBAL
eXTReMe Tracker