Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Jernej in Katja

 v finalu tretje tekme SP v balvanskem plezanju šestaPosnetek spremljanja v živo  IFSC/YouTube

V finalu sta tako Kruder kot Kadičeva zasedla šesto mesto.


plezata v finalu tretje tekme SP v balvanskem plezanju - Chongqing 2018: spremljajte v živo  IFSC/YouTube

Friko - Jernej Peterlin: V moški konkurenci prvič letos pleza šest predstavnikov iz različnih držav, med katerimi so sami izkušeni tekmovalci tekem na najvišji ravni. Lahko rečemo, da bo finale prava poslastica, saj je vseh šest finalistov že okusilo slast zmage na tekmah za svetovni pokal.
Poleg našega Jerneja Krudra so v finalu še Jan Hojer (NEM), Aleksei Rubtsov (RUS), Sean McColl (KAN), Jakob Schubert (AVT) in Kokoro Fujii (JAP). V ženski konkurenci, kjer sta v polfinalu spet dominirali Miho Nonaka in Akiyo Noguchi (obe JAP), bodo njuno zmagoslavje ob naši Katji Kadič poskusile preprečiti še Jessica Pilz (AVT), Ekaterina Kipriianova (RUS), in Staša Gejo (SRB).

V polfinalu sta plezala tudi Gregor Vezonik in Anže Peharc. Oba sta ostala brez preplezanega balvana, vendar z uvrstitvijo v polfinale uresničila osnovni cilj in vknjižila nove točke svetovnega pokala. Gregor je dosegel končno 13. mesto, Anže pa 16. mesto.

Rezultati polfinale: moški | ženske


Friko, 05.05.2018 15.22: Vsi naši v polfinalu tekme za svetovni pokal Chongqing 2018

V jutrišnji polfinale so se uvrstili vsi slovenski predstavniki. Dopoldne so se v kvalifikacijah merili moški, preko katerih so se v polfinale uvrstili Jernej Kruder, Gregor Vezonik in Anže Peharc. Naša nosilca medalj z zadnje tekme sta z rezultatom v kvalifikacijah nakazala, da se bosta tudi na Kitajskem borila za finale šestih najboljših. V ženski konkurenci se je s sedmim rezultatom v nadaljnje tekmovanje uvrstila tudi Katja Kadič, naša edina tekmovalka na azijski turneji. Tudi Katja je v kvalifikacijskem plezanju dokazala, da spada med najboljše balvanistke sveta.

Rezultati kvalifikacije: moški | ženske
 
Program: Chongqing 2018: nedelja, 6. maj
  9.30 do 11.45 - polfinale M/Ž (v živo)
16.45 do 20.00 - finale M/Ž (v živo)

 

06.05.2018

 

 

 

 

 

 

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti