Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Po vrhu

24.04.2018
Po vrhu
IMBA Europe v Kranjski Gori

OdprimoPoti.si  |  IMBA-Europe.org

sreda, 25. april 2018, ob 05:26, Franci Savenc, ogledov: 762

IMBA Evrope v Kranjski Gori - Sporočilo predstavnika slovenskega gorskokolesarskega konzorcija OdprimoPoti.si

... Petra Dakskoblerja po vrhu organizacije IMBA Europe, ki je bil minuli konec tedna v Kranjski Gori:

Pretekli vikend je Kranjska Gora uspešno gostila vrh evropskih gorskih kolesarjev, potem ko je bila Slovenija v letu 2017 izbrana za najboljšo evropsko gorskokolesarsko skupnost. V prekrasnem vremenu in ob kulisi Julijskih Alp je potekala največja izmenjava znanja in izkušenj s področja zagovorništva in gradnje poti v Evropi. Letnega vrha IMBA Europe so se udeležili predstavniki zagovorniških organizacij, graditelji poti, kolesarske industrije, lokalnih oblasti, vodniških organizacij in še kdo.

Čeprav je imel dogodek mednarodni značaj, saj so se ga udeležili predstavniki iz več kot 20 različnih držav, je imel petkov program v obliki foruma Feel Slovenija in srečanja članov medresorske delovne skupine za razvoj kolesarjenja pod taktirko Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter državne sekretarke gospe Eve Štravs Podlogar tudi slovensko noto.

Gostovanje vrha v Sloveniji predstavlja nadaljevanje kolesarske razvojne zgodbe, Sloveniji pa bo poleg promocije preko izobraževanja in izmenjave izkušenj dogodek prispeval predvsem k nadaljnjemu dvigu zavesti glede kolesarjem prijazne politike. V Sloveniji imamo vedno več destinacij, ki so že prepoznale potencial in se lotile razvoja gorskega kolesarjenja, čaka pa nas še veliko dela predvsem pri konkretnem vlaganju v vzpostavitev, označevanje in vzdrževanje gorskokolesarskega omrežja, katerega prvič omenja tudi novi Pravilnik o kolesarskih povezavah.

Mark Torsius, IMBA Europe: “Od najboljše evropske MTBskupnosti v 2017 do gostitelja vrha IMBA Europe v 2018. Trije dnevi v sončni in prekrasni Kranjski Gori so pokazali, da je slovensko gorsko kolesarstvo v porastu. Poleg vrste mednarodnih predstavitev, delavnic in delovnih skupin sta slovenski mtb konzorcij Odprimopoti.si in Slovenska kolesarska mreža uspela diskusijo o razvoju gorskega kolesarstva na trajnosten način povzdigniti na raven odločanja. Poleg udeležencev iz 23 držav ter predstavnikov ministrstev in turizma so se vrha udeležili tudi državni sekretarji, ki so jih navdihnile zgodbe iz vse Evrope. Pri IMBA Europe upamo, da bo vlada na osnovi teh informacij ter s strastjo in energijo slovenske gorskokolesarske skupnosti začela ustvarjati prijaznejšo zakonodajo in da bo v tej čudoviti državi lahko gorsko kolesarstvo razvilo ves svoj potencial.”
Vir: MTB.si    
Oznake: KOL
eXTReMe Tracker