Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Osnovnošolsko

... državno prvenstvo in balvanska tekma Vzhodne lige

V začetku aprila, v nedeljo, 8. aprila, je bila v Brežicah že peta tekma Vzhodne lige v športnem plezanju. Hkrati je bilo to prvo letošnje balvansko tekmovanje Vzhodne lige, udeležilo pa se ga je 230 tekmovalcev, od tega 14 ŠAO-jevcev.

Tekmovalci so bili razdeljeni v skupine po največ 10. Vsak tekmovalec je odplezal šest balvanskih problemov, na vsakem problemu je imel največ tri možne poskuse in za vsak poskus na voljo minuto časa.

Med prvih pet so se uvrstili Taja Pipan (1. mesto – starejše cicibanke), Bine Maher (5. mesto – mlajši dečki), Gaja Štaleker (2. mesto – starejše deklice), Zala Kamenik (5. mesto – starejše deklice), Lovro Črep (5. mesto – starejši dečki), Tjaša Dvoršek (3. mesto – kadetinje), Saša Brodej (1. mesto – kadetinje) in Rok Kralj (2. mesto – kadeti).

Ostali pa so si prav tako priplezali odlične rezultate, Nuša Berložnik (19. mesto – starejše cicibanke), Atena Lojen Modrijan (8. mesto – starejše cicibanke), Brina Sinur (19. mesto – starejše cicibanke), Zarja Kukovec (24. mesto – starejše cicibanke), Tija Jeromel (10. mesto – mlajše deklice) in Maj Turnšek (8. mesto – starejši dečki).

V soboto,14. 4. 2018, pa se je v Vojniku odvijalo osnovnošolsko državno prvenstvo. Licencirani tekmovalci (tisti, ki tekmujejo na državnem prvenstvu) so se lahko na tekmo prijavili brez omejitev, za učence brez licence pa je tekma Vzhodne lige v Trbovljah štela kot kvalifikacije. Tako sta se na OŠ DP uvrstila Maj Turnšek (st. dečki) in Tija Jeromel (ml. deklica). Pokazala sta odlično plezanje ter zasedla Maj 15. mesto in Tija 8. mesto.

Poleg njiju so med licenciranimi tekmovalci plezali še Bine Maher, tekmovanje je zaključil na 8. mestu med mlajšimi dečki, Gaja Štaleker, 14. mesto – starejše deklice, Zala Kamenik, 16. mesto – st. deklice in Lovro Črep, ki se mu je za las izmaknil zmagovalni oder, 4. mesto med starejšimi dečki.

Iskrene čestitke vsem in novim zmagam naproti!

Klara Jovan 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti