Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Pohorje in Kozjak

Monografija
Pohorje in Kozjak 

Predstavitev v Mariboru, 12. aprila 2018

nedelja, 22. april 2018, ob 22:19, Bruno Fras, ogledov: 880

Predstavitev: Pod okriljem Zavoda Gremo na Pohorje je izšla s slikovnim gradivom bogato opremljena monografija Pohorje in Kozjak

Gre za pomembno domoznansko pridobitev, ki s sistematičnim pregledom planinskih koč in domov, zavetišč, penzionov, letovišč ter razglednih in romarskih točk na obeh Mariborčanom in drugim ljubih pogorjih, zapolnjuje belo liso, ki je prekrivala prostor in čas med koncem 19. stoletja do leta 1945.
Knjiga je bila predstavljena v mariborskem Salonu uporabnih umetnosti, 12. aprila letos. Z avtorjem te obsežne monografije (258 strani, s številnimi fotografijami, razglednicami, risbami in zemljevidi), zgodovinarjem Andrejem Guličem, ki je pripravil besedilo knjige in izbor dokumentov, se je pogovarjala dr. Slavica Tovšak.

Pri zasnovi knjige so sodelovali tudi: Bojan Gulič (zasnova in ureditev), lastno zbirko razglednic, fotografij in žigov je prispeval dr. Jurij Gulič, Gregor Lešnjak je delo grafično oblikoval (tudi prelom strani).
Knjigo je v 400 izvodih natisnilo podjetje Evrografis iz Maribora.
Za to pomembno zgodovinsko, turistično in tudi planinsko delo je bilo veliko zanimanje. Dvorana Salona uporabnih umetnosti (nekdanja Velika kavarna) je bila polno zasedena. Pogovor med Slavico Tovšak in Andrejem Guličem je bil sproščen in zanimiv.

Besedilo in fotografije:
Bruno F. Fras

Oznake: BIB, ZGO
eXTReMe Tracker