Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Državno

prvenstvo osnovnih šol Slovenije - Finale je bil v soboto, 14. aprila, v Vojniku


V Vojniku smo v soboto, 14. aprila, gostili osnovnošolsko prvenstvo v športnem plezanju. Na njem je sodelovalo 138 učencev in učenk iz vse Slovenije
.
Na tekmovanje so se uvrstili najboljši tekmovalci v kategorijah mlajših (6. in 7. razred) in starejših (8. in 9. razred) deklic in dečkov brez licence iz področnih tekmovanj v Trbovljah in Šenčurju in vsi tekmovalci z licenco za nastopanje na tekmah Državnega prvenstva v sezoni 2017.

Učenci in učenke so tekmovali v dveh starostnih kategorijah ter ločeno v konkurenci licenciranih in nelicenciranih tekmovalcev. Tekmovanje je potekalo na način, ki se imenuje »plezanje na flash«. To pomeni, da so tekmovalci lahko gledali tekmovalce, ki so plezali pred njimi. Vse kategorije do starejših učencev in učenk z licenco, so plezali z varovanjem z vrha. Starejši učenci in učenke z licenco pa so plezali s sprotnim vpenjanjem.
Vsi tekmovalci so plezali dve smeri. Za rezultat je štel skupni seštevek obeh smeri po pravilniku KŠP.

Državni prvaki so postali: Tamara Pintar Mihajlović iz OŠ Pirniče med mlajšimi nelicenciranimi učenkami in Anže Koselj iz OŠ Žirovnica med mlajšimi nelicenciranimi učenci, med licenciranimi tekmovalci je zmaga pripadla Sari Čopar iz OŠ Primoža Trubarja Laško in Luki Jerman iz OŠ Preserje pri Radomljah.

Pri starejših učencih so novi državni prvaki Lucija Medja iz OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica in Luka Črešnar iz OŠ Zreče med nelicenciranimi učenci. Pri starejših učencih z licenco, ki so plezali v vodstvu sta si lovoriko najboljšega osnovnošolca pridobila Ema Seliškar iz OŠ Rače in Bine Meke iz OŠ Šmartno.
Čestitamo
!
Pripravil: Karli Pintarič 
Foto: Mark Škoflek 

DP osnovnih šol - rezultati (PDF):

Z licenco
Mlajše deklice (2005-6)  |  Mlajši dečki (2005-6)

Starejše deklice (2003-4) | Starejši dečki (2003-4)

Brez licence
Mlajše deklice (2005-6)  |  Mlajši dečki (2005-6)

Starejše deklice (2003-4) | Starejši dečki (2003-4)

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti