Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Jernej Kruder

Delo: ... si je prvič pokoril konkurenco
  PZS - objava za medije, foto IFSC; Moja je malenkost (dimenzijsko) spremenjena: Večer

Njegov podvig na uvodni balvanski tekmi svetovnega pokala v Švici je z drugim mestom dopolnila Janja Garnbret.

Meiringen - Če se po jutru dan pozna, je pred slovenskimi športnimi plezalci še ena vrhunska sezona. Na uvodni tekmi svetovnega pokala, balvanih v švicarskem Meiringenu, je najprej Janja Garnbret posegla po drugem mestu in tako dokazala, da se njena pripravljenost tudi v tej disciplini vzpenja, njen uspeh je z osmim mestom dopolnila Katja Kadić.

Edini dosegel tri vrhove

Za nov val navdušenja pa je v moškem finalu poskrbel Jernej Kruder s svojo krstno zmago v svetovnem pokalu v karieri. Že v polfinalu je nakazal odlično pripravljenost s petim rezultatom, v finalu pa mojstrsko opravil nastop in edini dosegel tri vrhove, medtem ko je pri četrtem v zadnjem poskusu padel gib pod vrhom. Ugnal je tudi Japonca Tomoo Narasakija in Rusa Alekseja Rubcova.

Št. 1 je bila prednost

»Vse se je poklopilo, najpomembneje pa je, da sem užival od začetka do konca, kar je zagotovo eden ključnih razlogov za stopničke. Bil sem sproščen, tudi okoliščine so mi šle na roko, štartal sem namreč prvi in je bilo zato manj pritiska, tudi oprimki so bili bolj sveži,« ni skrival navdušenja 27-letni Celjan, član ŠPO PD Celje Matica. Balvanska sezona se bo že prihodnji teden nadaljevala v Moskvi.


Večer, 15.04.2018, 15.20: Kruder do prve zmage

Jernej Kruder v Švici do krstne zmage v svetovnem pokalu, Janja Garnbret druga.
Jernej Kruder je zmagal na uvodni tekmi svetovnega pokala športnih plezalcev v balvanskem plezanju v švicarskem Meiringenu. To je njegova krstna zmaga v svetovnem pokalu v športnem plezanju. Na stopničke se je zavihtela tudi edina slovenska predstavnica v ženskem finalu Janja Garnbret, ki je sezono odprla z drugim mestom.
"Nikoli nisem izgubil upanja, verjel sem, da mi bo enkrat uspelo. Končno so se mi uresničile sanje," je bil srečen 27-letni Celjan, potem ko je le dočakal svojo prvo zmago v svetovnem pokalu.
"V teh letih se je konkurenca zelo okrepila, vendar sem tudi sam zelo napredoval in zdaj sem končno tukaj. Tokrat sem se prav zabaval, nisem čutil kakšnega posebnega pritiska. Tudi če ne bi bil zmagal, mi je bilo zelo zabavno plezati. Najtežji trenutki so bili na koncu, na zadnjem balvanu," je še dejal Kruder. Kot edini v finalu je osvojil tri balvane do vrha. O zmagovalcu je odločal četrti balvan. Če bi ga bil Kruder potrdil, bi bil že takoj lahko začel slaviti, a se mu je vrh četrtega balvana izmuznil. Tako je moral počakati na nastop Japonca Tomoe Narasakija, ki pa prav tako ni osvojil vrha četrtega balvana in je tekmovanje končal na drugem mestu. Tretji je bil Rus Aleksej Rubcov.
S stopničkami je sezono odprla tudi Janja Garnbret, ki je v ženskem finalu osvojila drugo mesto. Pred 19-letno Korošico se je uvrstila le Japonka Miho Nonaka. Tretja je bila tudi Japonka, in sicer Akijo Noguči. Garnbretova bo, tako kot Kruder, nastopila še prihodnji teden na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Moskvi, nato pa bo zaradi mature izpustila nekaj prihodnjih balvanskih tekem. V karavano se bo vrnila z začetkom tekmovanj v težavnosti kot branilka naslova skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Zelo blizu uvrstitve v finale je bila Katja Kadić, ki je tekmovanje končala na osmem mestu. Četrta slovenska polfinalistka Mia Krampl je bila 20.
Tjaša Slemenšek (27.), Mina Markovič (31.), Urška Repušič (41.) in Vita Lukan (45.) so ostale brez polfinalnega nastopa. Pri moških pa so v kvalifikacijah nastopili še Anže Peharc (29.), Domen Škofic (47.), Gregor Vezonik (51.) in Zan Sudar (81.). (sta; Bojan Bauman)
 

 15.04.18 08:55
Jernej Kruder si je prvič pokoril konkurenco


G-L, 14.04.18 22.36: Odlično
Miho Nonaka in Jernej Kruder zmagala v finalu

PZS, 14.04.18 23.30



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Vecer.si 15.04.2018

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti