Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mladinci

do dveh medalj v Voironu (Francija)

V francoskem Voironu je bila v soboto in nedeljo, 7. in 8. aprila, prva tekma za evropski mladinski pokal v težavnosti.

Slovenska mladinska reprezentanca je na tekmo odpotovala s petnajst člansko ekipo. V treh starostnih kategorijah sta se najbolje odrezali Lučka Rakovec, ki je v kategoriji kadetinj osvojila srebrno medaljo ter Lucija Tarkuš, ki je v kategoriji starejših deklic osvojila bronasto medaljo. Za Lucijo je to prva medalja na tekmovanjih pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje, Lučka Rakovec pa že na začetku sezone kaže dobro formo, kar je dobra popotnica za nadaljevanje priprav za njen nastop na olimpijskih igrah mladih, ki bodo potekale oktobra v Buenos Airesu.

Slovenska ekipa je imela v finalu še štiri tekmovalce. Luka Potočar je v kategoriji kadetov s 4. mestom le za las zgrešil uvrstitev na zmagovalni oder. Lana Skušek se je med mladinkami uvrstila na 8. mesto, v kategoriji starejših deklic se je Maja Majcen uvrstila na 10. mesto, enak rezultat pa je dosegel Andrej Polak v kategoriji kadetov.

Slovenske uvrstitve na Voiron 2018
Mladinci: 19. Klemen Novak
Mladinke: 8. Lana Skušek
Kadeti: 4. Luka Potočar, 10. Andrej Polak, 15. Žiga Zajc, 25. Aljaž Resnik
Kadetinje: 2. Lučka Rakovec
Starejši dečki: 15. Anej Batagelj, 22. Bine Meke, 24. Timotej Romšak, 27. Grega Verbuč
Starejše deklice: 3. Lucija Tarkuš, 10. Maja Majcen, 12. Betka Debevec in Ema Seliškar

Omenimo še, da je v slovenski reprezentanci, zaradi obveznih treningov v članski reprezentanci manjkalo nekaj odličnih mladink, ki bi se na tekmi borile za sam vrh. Sicer čakajo mladinsko reprezentance poleg tekem za evropski mladinski pokal štirje vrhunci sezono.
Konec maja bo na sporedu evropsko mladinsko prvenstvo v težavnosti in hitrosti, ki ga bo gostil Imst.
V avgustu jih čaka nastop na svetovnem mladinskem prvenstvu, kjer se bodo pomerili v vseh disciplinah ter nastop na mladinskem evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju, ki ga bo gostil Bruselj.
Vrhunec mladinskih tekmovanj bo tekmovanje na olimpijskih igrah mladih, ki jih bo oktobra gostil Buenos Aires. Slovenijo bosta na zgodovinskem dogodku, saj se bo športno plezanje prvič predstavilo občinstvu pod olimpijskimi krogi, zastopali Lučka Rakovec in Vita Lukan.

Friko, 09.04.18 - Jernej Peterlin
Mladinci
do dveh medalj v Voironu

Foto Slovenskla mladinska reprezentanca

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti