Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Studio Bloc

Šaleški AO Velenje - Klara Jovan: Starejši tekmovalci so se v letošnjo tekmovalno sezono podali s pripravljalno tekmo Studio Bloc Masters 2018,

... ki je bila 16. in 17. marca v Nemčiji.
Gre za balvansko tekmovanje, ki vsako leto poteka pred pričetkom svetovnega pokala v Pfungstadtu, udeleži pa se ga velika večina plezalcev iz samega vrha športnega tekmovalnega plezanja. Letos je tekmovalo kar 509 tekmovalcev.

Številčno slovensko ekipo je sestavljala članska in mladinska reprezentanca, udeležili so se je tudi trije naši člani, Tjaša Slemenšek, Janja Garnbret in Kilian Čop.

V kvalifikacijah je svoj nastop zaključil Kilian, dosegel je 69. mesto, kar je v tako močni in številčni konkurenci zelo dober rezultat. Kilian je na tekmi užival, kljub »gužvi« v kvalifikacijah se mu je sama organizacija in potek tekme zdel odličen. Z rezutatom sicer ni zadovoljen, se mu pa zdi tekma odlična izkušnja za prihodnost in prihajajočo sezono.

Tjaša je z odličnim plezanjem in doseženim 3. mestom po kvalifikacijah, svojo dobro pripravljenost pokazala tudi v polfinalu. Vse sicer ni šlo po načrtih in željah, kljub temu pa je zaključila na odličnem 18. mestu. Svoj nastop je komentirala takole: »Sami bolderji na celotni tekmi so bili raznoliki in res dobro postavljeni. Vendar pa je bilo plezati v kvalifikacijah, med gručo ljudi in megli magnezija iz ure v uro bolj mučno, zato sem še toliko bolj vesela nad mojim rezultatom v tem krogu. Moja utrujenost pa se je še najbolj pokazala naslednji dan v polfinalu, kjer nisem mogla odplezati tako kot sem hotela, ampak sem vseeno vesela, da sem jo tokrat odnesla brez poskodbe.«

Janja (po kvalifikacijah 1. mesto, polfinale 2. mesto) se je uvrstila v finale, ter dosegla odlično 2. mesto. Prehitela jo je Japonka Miho Nonaka, za njo pa je na tretji stopnički stala Francozinja Fanny Gibert.

»Kot vsako leto sem se tudi letos zelo veselila prve tekme v novi tekmovalni sezoni Studio Bloc. Vzdušje je bilo že na kvalifikacijah izjemno. Postavljenih je bilo 80 balvanov, od tega 20 najtežjih. V kvalifikacijah, polfinalu in finalu mi je bil zelo všeč stil balvanov, saj je bil vsak edinstven. S svojim plezanjem in rezultatom sem zadovoljna, vendar je še ogromno prostora za napredek. Trenutno se pripravljamo na začetek nove sezone in prve tekme za svetovni pokal v balvanskem plezanju, ki bo potekala v Švici že čez slaba 2 tedna. Cilji so kot vsako leto visoki, vendar se z njimi nočem preveč obremenjevati in si želim predvsem uživati.«

Odlično so prvo mednarodno tekmovanje zaključili tudi ostali člani slovenske članske reprezentance, Jernej Kruder je dosegel 3. mesto. Med najboljših 20 se jih je prebilo še 7, Urška Repušič (9. mesto), Mina Markovič (11. mesto), Mia Krampl (12. mesto), Katja Kadič (14. mesto), Tjaša Kalan (19. mesto), Gregor Vezonik (9. mesto) in Domen Škofic (10. mesto).

Ekipo je s pomočjo Urha Čehovina in Luke Fonda, vodil Gorazd Hren, selektor članske reprezentance in naš velenjski trener, ki je o pripravljenosti svoji varovancev povedal:

Nad nastopom v kvalifikacijah sem bil navdušen, tekmovalci so dokazali, da so dobro fizično pripravljeni, medtem, ko bi lahko bilo v polfinalu za večino dosti bolje. V polfinalu smo imeli kar 7 tekmovalk in 3 tekmovalce vendar pa ste se v finale prebila »le« Janja in Jernej. Pred naslednjimi tekmami je še nekaj časa ,da izpilimo formo in odpravimo napake, nato pa gre zopet vse zares. Še enkrat naj čestitam vsem, še posebej pa Janji in Jerneju, ki sta zelo dobro odpeljala celotno tekmovanje.

Vsem iskrene čestitke in veliko uspehov v prihajajoči sezoni!

Prva tekma za svetovni pokal bo 13. in 14. aprila v Meiringenu, Švica.

05.04.2018
STUDIO BLOC 2018

Rezultati Studi Bloc 2018 (PDF):
Polfinale: ženske | moški
Finaleženske | moški

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti