Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Po svoji varianti …

 

KATV BOVEC

nedelja, 1. april 2018, ob 05:29, Urednik G-L, ogledov: 1659

Danes, prvega aprila, mineva leto dni, odkar nas je zapustil Igor.

 
Težko bi njegovo gorniško pot opisali z besedami. Kdor ga ni poznal, bi napisano težko ali celo napačno razumel.
Bil je eden zadnjih gorskih romantikov, takih, ki jih je v naših gorah vsak dan manj. Njegove poti so bile vedno skrivnostne, iskal in odkrival je pozabljene kotičke naših gora. V zadnjem desetletju je raziskal celotne Zahodne Julijce in Karnijske Alpe, težko bi našli boljšega poznavalca.
V gorah je bil v vseh letnih časih in v vsakem vremenu. Rad je imel svojo družbo in s pravimi prijatelji mu ni bilo težko nazdraviti …
Zima je bila letos bogata s snegom in pred nami je čas najlepše turne smuke. Smuke, kot si je želi sleherni smučar.
Ko se boste vzpenjali na goro ali se vračali z nje, smučali po svoji varianti, pa naj bodo lepši levi ali desni zavoji, vedite, Zlodej vas opazuje.
Prijatelji  

Komentiraj (1):

Matej Kucler, petek, 6. april 2018, ob 22:33

Največkrat je svoja doživetja pisal na hribi.net in začaral tud ostale navdušence, sploh mene. Ni mi dalo miru dokler nisem vse tiste Trentarske in Bovške gore prehodil, preplezal, tudi Zahodne Julijske Alpe hodil. Trenta je lepa in njegov Čisti vrh (desna slika), ki ga obiskal eno jesen z zlatimi macesni. Tud o Kaludru je pisal, Travniški dolini, Kaninskem pogorju in pa o Srebrnjaku, Jalovcu, Goličici itd, vse njegove slike tudi sam doživel na terenu in mi bodo lep čas ostale v spominu. Na Triglav je rad hodil, kot tudi jaz, ampak si zadal, da bom poskusil čim več novih vrhov dosečt in spoznat. Sva se 10 let + brala, škoda, da se je tako zaključilo. Lani se 2x povzpel na Viš.

eXTReMe Tracker