Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Zaključek

...03.2018


Turni/G-L, 26.03.18: 23. Memorial

KGŠ PZS: točkovanje za SP v TTS 2018 (PDF) 
 

 

sreda, 28. marec 2018, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 715

Milan Šenk: ... slovenskega pokala v TTS je: Okrešelj 2018 - Tabela KGŠ

Zadnja tekma za slovenski pokal v turnem smučanju
Okrešelj 2018 in zaključek pokala

Tekma je potekala v objemu prelepih skalnih vrhov, strmih snežnih pobočjih z meglo v sredinskem delu trase in vročim soncem na Savinjskem sedlu. Celjski reševalci so v snežno površino vrezali špuro, ki je bila kot šolski primer, kako se pripravi proga za tovrstna tekmovanja. Najbolj atraktivni so bili spusti, ki so vsakemu tekmovalcu ponudili preskus tehničnega znanje, vzdržljivosti, akrobatskih sposobnosti in redko uporabljenega besednjaka ob spektakularnih padcih.

Lepšega zaključka slovenskega pokala si ne bi mogli želeti. Tekma je štela tudi za državno prvenstvo v parih. Državni prvaki so postali:
mladinci: Tine Habjan - Luka Strupi,
članice: Špela Zupan - Katarina Pritržnik,
člani: Luka Mihelič - Matjaž Mikloša,
veterani: Franc Zadnikar - Milan Šenk.

Zmagovalci slovenskega pokala: Tine Habjan – mladinci, Špela Zupan – članice, Nejc Kuhar – člani in Milan Šenk – veterani; več v tabelah >>>

Pomerili so se v petih tekmah, za pokal so štele štiri najboljše uvrstitve. Tekme so potekale na Jezerskem, Završnici, Zelenici in Okrešlju.
Prvi trije v vsaki kategoriji so prijeli priznanja in knjižne nagrade KGŠ.

Na tekmah je skupaj nastopilo 7 tekmovalk in 57 tekmovalcev.

Turno smučarsko tekmovanje zahteva smučanje v vseh snežnih razmerav v gorskem svetu, trden in hiter korak na smučeh, peš ali v derezah. Za dober končni rezultat so potrebne številne ure treninga in tudi nekaj sreče v kombinaciji z lastnimi sposobnostmi, tehnično opremo, sotekmovalci in naravnimi pogoji.

Hvala vsem organizatorjem tekem, hvala vsem darovalcem nagrad in seveda hvala vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki ste zbrali pogum za tekmovanje v eni najtežji in najkopleksnejši zvrsti športa nasploh.


Tekmovalno turno smučanje v Sloveniji bo imelo v prihodnost vedno več odličnih tekmovalk tekmovalcev. To je neustavljiv proces, katerega hitrost razvoja je odvisna od vseh, ki so zraven in splošne naklonjenosti temu športu v Sloveniji.
Za KGŠ pri PZS: Milan Šenk
Oznake: tekTS
eXTReMe Tracker