Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ovčji vrh

Primož Blaha: Končno spet sončna sobota, le razmere je bilo tokrat težje najti. Z Marušo in Jerotom smo poizkusili srečo na avstrijski strani

... Karavank in smo se zapeljali v Medvedji dol.
Parkirali smo seveda na spodnjem parkirišču in po cesti navzgor.

Odprlo se nam je precej možnosti, a z nobeno nismo bili zadovoljni, pač razvajeni po letošnji sezoni … Največ ljudi je šlo proti Vajnežu, mi smo se tam bali skorje. Pod Stolom je bilo že od daleč videti kložasto. Tudi do sedla Belščica podobno in čeprav smo se nekako odločili za Svačico, smo nadaljevali še naprej za vogal. Tam bi lahko sicer že prečili v Poden in z druge strani na Svačico, pa se nam ni zdelo posebno mikavno. Pa še oblaki so se začeli nabirati z juga.

Tako smo na koncu zavili na JV greben Ovčjega vrha. Če že smuka ne bo najboljša, smo imeli vsaj zelo razgleden vzpon. Direktno na jug je seveda že splazeno, dve napoki zgoraj še grozita. Mi smo smučali po JZ grebenu, ki je že precej zvožen, čeprav smo ob robu še našli nekaj zavojev v pršiču. Nižje zoprna skorja, nad planino pa že delno predelan ojužen sneg. Pod planino nekaj lepih zavojev v napihancu, nato pa po cesti in po bližnjicah skozi gozd do avta. Precej mešana smuka torej, ampak niti ne tako slaba, kot smo se bali.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti