Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Na vzponu

 21.03.2018
Luka Mihelič drugi na vzponu na Višarje

Celotni rezultati 


Prvi trije

petek, 23. marec 2018, ob 05:27, Franci Savenc, ogledov: 885

Turni.si: ... na Višarje je bil Luka Mihelič drugi 

Prejšnjo soboto, 17. marca, je bil že tradicionalen turnosmučarski nočni vzpon na Višarje.
Tekma, ki je bila v preteklih letih sicer izjemno dobro obiskana, je letos privabila precej manjše število tekmovalcev – nekaj osipa je bilo gotovo zaradi datumskega prekrivanja z drugimi daljšimi tekmami v istem vikendu, denimo s Sella Ronda Skimarathonom in Scialpinistico Monte Floritz, nekaj so k slabši udeležbi prispevale neugodne vremenske in snežne razmere ter še kaj tretjega.

Vseeno se je na štartu v dežju zbralo štirideset neustrašnih tekmovalcev, ki so se spopadli s šestkilometrsko progo s ciljem tisoč višinskih metrov višje. Med tekmovalci smo imeli tudi nekaj naših predstavnikov, najhitrejši med njimi – Luka Mihelič, je bil dolgo časa v vodstvu, vendar so ga težave v zadnjem delu trase preveč upočasnile, zato se je lahko na koncu boril le še za drugo mesto in se ga tudi veselil, saj je potrdilo njegovo letošnjo odlično formo.

Za naš portal je Luka Mihelič povedal: »Letošnji dnevno-nočni vertikal na Višarje je minil v znamenju spremenljivih vremenskih razmer. Na štartu in v prvi polovici proge moker sneg in rahel dež, v drugi polovici pa novozapadli sneg, kar je povzročalo nastanek nezaželene "cokle". Po prvi polovici proge sem bil na prvem mestu, nato pa mi je "cokla" začela povzročati precej težav in počasi sem izgubil priključek s kasnejšim zmagovalcem. Na koncu sem dosegel drugo mesto, s čimer sem zadovoljen.«

Zmagal je Silvio Wieltschnig s časom 48:32, Luka Mihelič je bil v cilju dobro minuto za njim v času 49:52, na tretjem mestu pa je tekmo končal Niklas Kroehn s časom 51:19.

V ženski konkurenci je zmagala Marita Kroehn s časom 1:02:58, druga je bila Ester Valle s časom 1:05:19, tretja pa Claire Franz s časom 1:13:29.

Oznake: tekTS
eXTReMe Tracker