Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Emina prva 8b

sobota, 17. marec 2018, ob 05:29, Urednik G-L, ogledov: 675

AK Slovenska Bistrica: Današnji [14.03.2018] podarjen prosti dan je Ema izkoristila za plezanje v Ospu in Mišji peči. Friko

Zgodaj dopoldne jo je v Ospu pričakalo sonce.
Ema se je po nekaj nejevernih pogledih v mokri Karies (8b), za katerega sta z Lucijo, ki je žal imela danes druge obveznosti, ob zadnjem obisku Ospa dejali, da ga preplezata ob naslednjem obisku, za začetek ogrela v Amazonki (6b). Po tem, ko je v prvem letošnjem poizkusu ponovila vse gibe in z magnezijem osušila nekaj mokrih oprimkov, je v prvem »pravem« poizkusu padla na tretjem kompletu. In ker gre v tretje rado, ji je v tretjem (četrtem) poizkusu uspelo preplezati Karies (8b).

Po malici sva se podala še v presenetljivo prazno Mišjo peč, kjer je Ema v drugem poizkusu preplezala Gospodarja prstanov (7c+) in za slovo od Mišje peči še Teto Lizo (7a).

P. s.: Slika je iz lanskega tabora v Ospu, ker sem imel preveč dela z varovanjem, pa še fotoaprat je ostal v avtu ...


Friko, 16.03.2018 - Jernej Peterlin:
13-letna Ema Seliškar do prve 8b!

Ema Seliškar je na najboljši možni način izkoristila šole prost dan. V plezališču Osp je preplezala smer Karies (8b), ki si jo je za enega od glavnih pomladanski ciljev izbrala že na jesenskem taboru. V prvem poskusu je najprej naredila vse gibe in z magnezijem osušila nekaj mokrih oprimkov. Nato je sledil prvi pravi poskus, pri katerem je padla na višini tretjega kompleta. Že ob naslednjem vstopu v smer, ki je pomenil skupno četrti poskus, je v celoto povezala vse gibe in se veselila vrha smeri. Še isti dan se je preselila v sosednjo Mišjo Peč, kjer je za piko na i preplezala še smer Gospodar prstanov (7c+).

Rezultata Eme Seliškar, ki jo vodi trener Boštjan Potočnik, je v zadnjih letih naredila velik napredek pri plezanju v skali. Februaraja 2017 je preplezala svojo prvo smer z oceno 8a, slaba dva meseca kasneje pa je na seznam dosežkov že vpisala smer, ocenjeno z 8a+. Do danes ima preplezanih že devet smeri, ocenjenih z 8a, od tega eno "na fleš", dve smeri 8a+ in še zadnjo 8b. Ema je z zadnjim dosežkom postala tudi najmlajša slovenska plezalka, ki je uspela preplezati smer, ocenjeno z 8b. Pred tem je bil ta "rekord" v lasti Janje Garnbret.
Vir in naslovna fotografija: AK Slovenska Bistrca
Oznake: PLE
eXTReMe Tracker