Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nova stran

Nedeljski dnevnik/Vremenski kotiček: ... ARSO vreme - končno

Ob novooblikovanem spletnem prikazu vremenske napovedi za Slovenijo Agencije za okolje Republike Slovenije (Arso) lahko mimo zapišemo - končno. Sedaj bomo uporabniki, ki bomo želeli osnovne napovedi in tudi podatke, lahko do njih dostopali hitreje in bolj enostavno, z računalniki kot tudi s pametnimi telefoni.

Nova stran Arso vreme ponuja podatke o trenutnem vremenu in desetdnevne napovedi za izbrane lokacije (po kliku na izbrani dan tudi ume napovedi - vreme, temperatura, veter, vlažnost, višina oblačnosti, količina padavin) ter omogoča dostop do napovedi za več kot 170 krajev po Sloveniji in bližnji okolici. Uporabniški vmesnik se prilagaja velikosti zaslona in je primeren za uporabo tudi na pametnih telefonih. Ker je iskanje podatkov o vremenu eno najpogostejših, je mogoče bližnjico za želeni kraj namestiti tudi na namizje telefona. Vremenska napoved se posodablja vsako uro in se za naslednjih deset dni prikazuje v kombinaciji vremenskih simbolov, številk, grafov in po želji tudi na poenostavljenem zemljevidu. Stranski meni nakazuje, da so v pripravi še nove vsebine. Dosedanje spletne strani državne meteorološke službe bodo še naprej dostopne na starem naslovu. K oblikovanju sodobnejšega prikaza vremenskih podatkov je Arso vodilo vse pogostejše dostopanje do podatkov z mobilnih naprav in ne najlažja navigacija po veliki količini podatkov na straneh meteo.si, s tem, da so uporabniki iskali predvsem enostavne ume prikaze vremenske napovedi za posamezne lokacije. Samo kot primer naj zapišemo, da lahko na primer sedaj enostavno vidite skupaj zbrane osnovne podatke o višini snežne odeje in novozapadlem snegu v določenem intervalu za vse vremenske postaje enostavno in predvsem bolj pregledno, kar bo zagotovo vzorec za še katere zanimive podatke.
Spletno stran Arso vreme bodo vsebinsko in tehnično še dopolnjevali, mnenja in predloge pa lahko posredujete na mho-prod.arso@gov.si ali se pridružite debati na facebooku ali twitterju.

21.02.2018
Nova stran Arso vreme – končno

ARSOVREME ...
Vodnik po novi spletni strani

Nevarnost snežnih plazov: Plazovni bilten 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti