Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 20.02.2018

Nekaj dogajanja v ledu

V zadnjem tednu so še vedno pravladovale lažje ture v globokem snegu. Kdor je iskal, pa je vseeno našel tudi kaj dobrega za splezati. Plezalo se je predvsem v drajtuliščih in lednih slapovih. Obiskani so bili slapovi pod Prisojnikom, slapovi v Tamarju, Sinji slap in Damoklejev meč. Pršnih plazov skoraj nikjer ni manjkalo. 

Damoklej (Vir: AO Ljubljana Matica), Centralni v Tamarju in Sinji slap (Vir: Freeapproved)

Večje količine ledu je še vedno možno najti pri sosedih. Člani Črnuškega AO so 15. in 17. februarja plezali v Anlauftalu. V dobrem stanju so našli slapova Federweiss (WI4, 200 m) in Mordor (WI5, 300 m). Sledijo mrzli dnevi, ki bodo okrepili ohranjene slapove in dodali še kakšnega novega na seznam. Smeri z daljšim dostopom bodo še vedno zahtevale nekaj vztrajnosti v globokem snegu. 

V gorah nad Kamniškim sedlom so ta vikend plezali perspektivni alpinisti v okviru akcije Komisije za alpinizem PZS. Več še pride.

Posveti KA z načelniki

Komisija za alpinizem načrtuje štiri posvete z načelniki in drugimi zainteresiranimi alpinisti v štirih različnih slovenskih regijah. Prvi posvet bo v sredo, 21. februarja, v Mariboru. V pomladnih mesecih sledijo še posveti na Gorenjskem, Primorskem in Osrednjeslovenski regiji. Več ...>

Srečno!

 

Arhiv Alpinističnih novic 
Izpisi objav: o alpinizmu 
odpravah ipd. | o prvenstvenih

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti