Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tabor

AK Črna: Od 1. do 4. februarja je bil načrtovan ledno plezalni tabor v Seebachtalu in Malti, ki pa je ...

... zaradi slabih vremenskih pogojev bil prestavljne na okoliške hribe.

V četrtek smo zaradi napovedanega popoldanskega snezenja tako izkoristili dobre razmere za plezanje na Raduhi. Zbralo se nas je pet članov, kateri se bomo udelezili tudi jesenske odprave v Nepal. Zato smo ta dan izkoristili bolj za kondicijski trening in preplezali sedem krajših in lažjih smeri.
Začeli smo v Vetrenih policah in nato sestopili po Večerni smeri, naslednja na vrsti je bila Detektivska smer in zopet sestop po sosednji Butalski grapi. Nato sta ostali še dve grapi, Mišina in Naša, ki pa smo ju preplezali le štirje člani tabora, ker je Čmarkonu ponagajal cepin. Sam sem odšel še do Durc, do druge trikotne stene in preko smeri Pavlija Pasterka na vrh Durc, ter po planinski poti do GRS koče. Plan za naslednji dan je bil glede na vremensko napoved logičen. Peca, s smučmi po “frišnem pršiču.” Na vrhu se ga je nabralo okoli 50 cm in bilo je res sanjsko pred domačimi vrati uzivati v občutkih, ki jih ponavadi dozivimo le daleč od doma.

Po poznem kosilu pa še enkrat do Bukovnika in nato s smučmi do GRS koče pod Raduho, da pošteno zaključimo tabor. Medtem je zapadlo kar nekaj snega, ravno dovolj, da je po gazenju pivo na GRS koči upravičilo namen.

Blaz, Nenad, Gašper S., Peter, Pikec-(sodeloval le pri večernih aktivnostih :P) in Aleš

  07.02.2018

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti