Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pršiča

AO PD Ljubljana Matica/Forum - Janez Javoršek: ... "taman" Gmeineck
Roter Mann po šprintu na Jezerskem

Pon. - 05.02.18: pršiča "taman" Gmeineck (2592m)

V soboto smo na Zatrniku z izpiti zaključili še eno generacijo inštruktorjev in reševalcev. Lepa kulisa z novozapadlim snegom, ki pa ga je bilo preveč.
S to generacijo se je tudi zaključilo obdobje izpitne komisije v takšni sestavi.

TORTE na koncu ni bilo ..., z Markom sva si jo včeraj kar sama postregla na neskončnem pobočju Gmeineck-a. Razmere fenomenalne, trideset centimetrov suhega snega ... Zanimivo je tudi to, da je na izhodišču novega snega nekaj cm, višje (1450 m) na višini prehoda čez Hintereggengraben ga je nekje trideset, ta višina pa se do vrha na skorajda 2600 metrih ne spremeni več, nič tudi ni razpihanega. Smučanje je zaradi vsega tega izredno enakomerno in seveda kar traja in traja.

Ljudi je bilo precej, a vzdušje na vrhu vse skupaj samo še polepša. Cesta na izhodišče je zelo slabo posuta, veliko je ledu in tako že zjutraj poskrbi, da je utrip na višjih obratih ...


Pon. - 29.01.18: Roter Mann po šprintu na Jezerskem

V soboto smo na polno uživali na turno-smučarski tekmi na Jezerskem, super družba, tekma, pogostitev z milijon dobrotami na koncu, kot vedno do sedaj so Jezerjani dali VSE.

Z Milojko in Markom včeraj na seveda bolj umirjen tempo, ki pa mu ni konca....na tritisočak Roter Mann v Visokih Turah. Izhodišče smo že poznali iz ture na Eckkopf, potem v Grosse Zirknitztal, in višje pod vzhodnim ostenjem Sandkopf-a proti cilju na 3095 m.

Do spodnje planine sva imela en dan staro s psom pohojeno špuro, višje nikakršnih sledi več, z nekaj več pogledov na zemljevid sva povsem pocentrirala vrh. Na takih dolgih pobočjih pri hoji navzgor ni vse samoumevno.Pri smučanju sva se tako preveč zanašala na lepo smučarijo po pršiču in zajadrala preveč na vzhod (v upanju, da so spodaj lepi prehodi v Veliko Cirknico), a sva se uštela in tako mimogrede pridelala še vsaj dvesto višinskih metrov navzgor ... in seveda tudi navzdol Very Happy Very Happy
Cel dan sva bila sama, občutki so ob tem še boljši, tudi na parkirišču je avto sameval.
NORO

05.02.2018

 

 

 

 

 

 

 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ SMU Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti