Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tekmovalno-sodniški

PZS/Gorski športi: ... slovenski četverec na tekmi SP v Rabensteinu

Rabenstein v Italiji je pretekli konec tedna, 26. in 27. januarja, gostil 2. tekmo svetovnega pokala v lednem plezanju. Tja se je odpravilo več slovenskih predstavnikov, kot tekmovalca Maja Šuštar in Jaka Hrast (oba AO Domžale), v sodniški zasedbi pa sta slovenske barve zastopala Andrej Pečjak in Nejc Šter.

Jaka Hrast (AO Domžale) je kot novinec na tekmah svetovnega pokala svoj nastop začel zelo dobro in z lahkoto opravil s spodnjim, tehnično zahtevnejšim delom. Ob prehodu na strop pa je ob dolgem gibu zanihal in izgubil cepin, zaradi česar je svoj nastop končal, dosti preden bi mu sicer pošle moči. Zasedel je solidno 35. mesto, kar ni slabo za prvo udeležbo na tako velikem tekmovanju.
Maji Šuštar (AO Domžale) se je v srednjem delu kvalifikacijske smeri zataknilo pri vpenjanju kompleta, ki ji je nekajkrat ušel iz rok, sledila sta zdrs z oprimka in neroden padec. Zasedla je 19. mesto, kar je bilo ponovno tik pod črto uvrstitve v polfinale, vendar se je tokrat neuvrstitve veselila, saj s tekmovanjem ne bi mogla nadaljevati zaradi poškodbe ob padcu.

V finalu, ki je bil na sporedu v sobotnih večernih urah, se je bil napet boj tako pri moških kot tudi pri ženskah. Pri moških je kar šest tekmovalcev priplezalo tik pod vrh, do 19. vpenjanja, svoja mesta pa so si razvrstili v nadaljnjih nekaj gibih.
Najboljši je bil Iranec Safdarian Korouyeh Mohammadreza, ki padel z zadnjega oprimka, s čimer je svoji državi priplezal prvo zmago na tekmi svetovnega pokala v lednem plezanju. Drugi je bil Rus Alexey Tomilov, tretji pa Korejec Young Hye Kwon.
Pri ženskah je bila napetost pri razvrščanju prvih treh mest še večja. Vse tri favoritinje, Korejki Ha Na Rai Song in Woonseon Shin ter Rusinja Marija Tolokonina so dosegle vrh smeri, vendar nobena od njih ni uspela vpeti zadnje vponke, Korejki zaradi pretečenega časa ob poskusu vpenjanja, Rusinja pa zaradi zdrsa z vrha. Za končno razvrstitev je med Korejkama torej odločal čas za dosego vrha v polfinalni smeri, Songova je tako zmagala pred Shinovo in Tolokoninovo.
Manca Čujež 
Vir: PZS.si 

29.01.2018
Tekmovalno-sodniški slovenski četverec na tekmi SP v Rabensteinu
Foto: Andrej Pečjak

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti