Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Kuharju

 30.01.2018
Kuharju uvod v domačo sezono

Iz arhiva organizatorjev

 
 

torek, 30. januar 2018, ob 11:57, Franci Savenc, ogledov: 1195

Gorenjski glas - Maja Bertoncelj: ... uvod v domačo sezono
GRZS - Drejc Karničar: 23. Turnosmučarsko tekmovanje - Jezersko

Na Jezerskem je na tekmovanju turnih smučarjev z najdaljšo tradicijo pri nas prestižno zmago med člani osvojil Nejc Kuhar.

Jezersko - V soboto so letošnjo sezono slovenskega pokala odprli turni smučarji. Zbrali so se na Jezerskem, na tekmovanju, ki ima dolgoletno tradicijo. Prvi turnosmučarski rally so organizirali leta 1996, od leta 1998 poteka v spomin na Luko Karničarja in Rada Markiča, ki sta se tragično ponesrečila v nesreči slovenskih gorskih reševalcev nad Okrešljem leta 1997.

Na letošnjem 21. Memorialu Luke Karničarja in Rada Markiča, 23. turnosmučarskem tekmovanju, je v članski konkurenci zmagal Nejc Kuhar (1:03:28, Društvo za razvoj TS), ki je prehitel Luka Kovačiča (1:05:31, TSK 0limpik/Dynafit) in Slovaka Jakuba Šiarnika (1:06:08, Scarpa, SK Žiarska dolina). »Tekmovati na Jezerskem mi je vedno poseben izziv, saj je to tekma z najdaljšo tradicijo pri nas. Letos so mi tekme v Sloveniji znova postale izziv, saj je Luka Kovačič zelo konkurenčen tekmec, česar sem zelo vesel. Zadnjih deset let je bilo namreč bolj ali manj vprašanje le, s kakšno razliko bom zmagal. Luka me je letos v Avstriji že enkrat premagal, tokrat sem bil jaz hitrejši in veselim se že nadaljevanja sezone. Glavni cilj je evropsko prvenstvo na Siciliji, poleg tega pa še svetovni pokal ter dve tekmi v parih v tujini, kjer bova nastopila skupaj z Luko. Doma pa bo zagotovo vrhunec dvodnevno državno prvenstvo na Zelenici na začetku marca,« je povedal Nejc Kuhar.

V ženski konkurenci je bila prepričljivo najhitrejša Klara Meglič (1:1:33, AO Rašica) pred Karmen Klančnik Pobežin (TSK Olimpik) in Stanko Stružnik. Med mladinci je zmagal Tine Habjan (1:08:39, KGT Papež), med veterani pa Milan Šenk (1:25:59, GRS Jezersko). Posebno kategorijo so imeli rekreativke in rekreativce. Povprečnemu času na krajši progi (1:37:30) sta se najbolj približala Polona V. Karničar (TTSO Jezersko) in Blaž Ribič. Med člani Gorsko reševalne zveze Slovenije je prvo mesto na dolgi progi osvojil Anže Šenk (1:13:24, TTSO/GRS Jezersko), na kratki progi, kjer je štel najbolj povprečen čas, pa Igor Krevelj (GRS Ljubljana): Tekmovanje za slovenski pokal v turnem smučanju je na Jezerskem pomemben dogodek, za katerega se organizatorji zelo potrudijo in tekmovalci se radi vračajo. Poteka v organizaciji Planinskega društva Jezersko, ki jim na pomoč priskočijo praktično vsa jezerska društva in Občina Jezersko.

Maja Bertoncelj 


GRZS, 30.01.2018
23. Turnosmučarsko tekmovanje - Jezersko, 27. 1. 2018

21. memorial Luke Karničarja in Rada Markiča je bila letošnja prva tekma za Slovenski pokal v tekmovalnem turnem smučanju. Prekrasno vreme in izjemne snežne razmere na pobočjih Pečovnika in Plešivca v dolini Komatevre so olajšale napore organizatorjev in navdušile vseh 65 udeležencev spominskega tekmovanja.

Absolutni zmagovalec je bil že sedmič Nejc Kuhar (Društvo za razvoj turnega smučanja). Drugi v članski kategoriji je bil Luka Kovačič (TSK Olimpik) in tretji vrhunski slovaški tekmovalec iz Žiarske doline Jakub Šiarnik. Med veterani je bil najboljši kar direktor tekmovanja Milan Šenk, pred Lomljanom Milanom Megličem (GRS Tržič) in Francem Zadnikarjem (GRS Jezersko). Med ženskami je z veliko prednostjo zmagala Klara Meglič (AO Rašica), druga je bila Karmen Klančnik Pobežin ((TSK Olimpik) in tretja Stanka Stružnik. Med mladinci so si pokale razdelili Tine Habjan (KGT Papež), Maj Pritržnik (TSK Lima) in Luka Strupi (TSK Olimpik). Rekreativke in rekreativci so uživali na nekoliko krajši progi na t.i. srednji čas. Gorske reševalce je posebej pozdravil in jim čestital predsednik GRZS Igor Potočnik, ki je bil še posebej vesel njihove množične udeležbe, saj jih je nastopilo kar 28 iz le šestih društev (Ljubljana, Kranj, Celje, Tržič, Rateče in Jezersko). Najhitrejši gorski reševalci na dolgi progi so bili Anže in Primož Šenk (GRS Jezersko) in Robert Pritržnik (GRS Celje. Prekrasna tekma se je nadaljevala z veselim druženjem vseh tekmovalcev in celotne organizacijske ekipe (ok. 50 prostovoljcev!) v kulturnem domu Korotan. Vse prisotne so poleg predsednika GRZS pozdravili še podžupan Občine Jezersko Peter Sušnik in načelnica Komisije za gorske športe pri PZS Jasna Pečjak. Obveznemu okrepčilu je sledila slovesna razglasitev rezultatov, kjer so prav vsi nastopajoči prejeli tudi praktične nagrade, za kar se iskreno zahvaljujemo darovalcem: Rodeo trade, AGP Pro, Pro Montana, Gorenjski tisk, Garmin, Šenkova domačija, Gostišče ob Planšarskem jezeru, Van Den Šenčur, Pekarna Triler, Dragan Zupan, Majda Kovačec in Metoda Karničar.

Za organizacijo in nemoten potek največjega športnega dogodka na Jezerskem je tudi tokrat poskrbelo domače planinsko društvo s pokroviteljstvom Občine Jezersko in ob nepogrešljivem sodelovanju skoraj vseh jezerskih društev: GRS, ŠD, PGD, LD, DU in Aktiv kmečkih žena. Hvala vsem in na svidenje na Jezerskem!
Drejc Karničar, PD in GRS Jezersko
Fotografije: Tilen Šenk
PDF: Rezultati vsi | Rezultati GRS
Oznake: tekTS
eXTReMe Tracker