Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

PD Fram

ponedeljek, 29. januar 2018, ob 05:27, Matej Šnuderl, ogledov: 1328

vabi v ponedeljek, 29. januarja, ob 18. uri, v kinodvorano gradu Rače na predavanje o odpravi Šivling 1987 - Predstavil jo bo Danilo Tič

Pred dobrimi tridesetimi leti me po vrnitvi iz Peruja pokliče Damjan Vidmar: »Greš v Garwal Himalajo na Šivling? Imam letalsko karto za Dunaj-Singapur za 200 DEM (danes 100 EUR)!«
Že sem se videl v Indiji. Poklical sem Acota Pepevnika in mu naložil: »Greš v Garwal na odpravo? Prišlo bo 200 DEM!« Aco se je takoj ogrel. Vendar sem mu nato vsak teden do odhoda javil 100 DEM višji znesek. Pomembno je bilo, da se je strinjal.

Tako smo odpravo sestavljali Boštjan Kekec (AO Škofja Loka, vodja), Damjan Vidmar (AO Škofja Loka), Uroš Rupar (AO Škofja Loka), Franc Pepevnik Aco (PK Rifnik iz Šentjurja) in jaz, Danilo Tič (AK Slovenska Bistrica).

Na poti smo bili od konca avgusta 1987 do začetka oktobra 1987.

Boštjan Kekec in Uroš Rupar sta opravila prvi slovenski pristop na Šivling po smeri prvopristopnikov v alpskem slogu. Damjan Vidmar, Franc Pepevnik Aco in Danilo Tič pa smo preplezali severovzhodno steno Šivlinga v alpskem slogu.

Predavanje in zgodba s te odprave je posvečena Damjanu Vidmarju, ki je preminil na dostopu pod Jannu (vzhodni Nepal, 1992) in Boštjanu Kekcu, ki je preminil v taboru 3 na K2 (1993).

Predavatelj Danilo Tič je gorski vodnik in član AK Slovenska Bistrica. Plezati je začel s 15 leti, opravil pa je več kot tisoč vzponov vseh težavnosti.

Oznake: ALP, HIM, VTG
eXTReMe Tracker