Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Trije Makaluji

Nives Meroi in Romana Beneta - predavanje: Gospodarsko razstavišče, 31. januarja, ob 16. uri - Ob 17.30 pa alpinistično-plezalni večer 

Italijanka Nives Meroi in Slovenec Roman Benet bosta svojo zgodbo predstavila na sejmu na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v sredo, 31. januarja, ob 16. uri.

Italijansko-slovenski plezalni par je v skupni navezi že 30 let in sodi med najuspešnejše v svetovnem alpinizmu. Skupaj sta se povzpela na vseh štirinajst osemtisočakov in vsi njuni himalajski vzponi so bili v alpskem slogu, brez dodatnega kisika in višinskih nosačev, večkrat tudi po novih smereh ali v manj znanih stenah.
Med številnimi podvigi pa je bil najtežji podvig v njun petnajsti osemtisočak, kot imenujeta Romanovo bolezen, zaradi katere so mu morali dvakrat presaditi kostni mozeg. To ju ni ustavilo, ampak še spodbudilo, da sta po premagani bolezni stopila še na vrh svojih zadnjih treh osemtisočakov.


Vabimo tudi na alpinistično-plezalni večer, kjer bodo podelili priznanja tistim, ki so s svojimi dosežki zaznamovali preteklo leto. >>>

Podelili bodo tudi priznanje za življensko delo v alpinizmu, ki ga letos prejmeta Rado Kočevar in France Zupan.


28. februarja bosta gosta tudi na 12. festivalu gorniškega filma.



G-L, 16.01.18:
Podelitev priznanj  najboljšim ...

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti