Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Turistični vodniki

biosfernega območja Julijske Alpe pridobivajo znanje na posodobljenem tečaju

Višja strokovna šole za gostinstvo in turizem Bled v sodelovanju z destinacijskimi organizacijami regije Julijske Alpe in Javnim zavodom Triglavski narodni koordinira tečaj za turistične vodnike biosfernega območja Julijske Alpe (UNESCO MaB).
Osemnajst kandidatov je decembra 2017 zaključilo teoretični del izobraževanja, usposabljanje pa se bo nadaljevalo spomladi 2018. Posodobljeno izobraževanje vključuje poglobljene vsebine posameznih destinacij na območju Julijskih Alp s poudarkom na primorskem delu in Triglavskem narodnem parku ter biosfernem območju Julijske Alpe.

Prvi del tečaja je obsegal 36 ur predavanj, teoretični izpit ter vodena avtobusna izleta po gorenjski strani regije in primorski in sicer preko Mojstrane, Planice in Predela vse do Kobarida. Na vodenem izletu so sodelovali tudi nekateri že licencirani turistični vodniki, ki so želeli svoje znanje nadgraditi za vodenja na primorskem delu biosfernega območja Julijskih Alp.

Udeleženci bodo z izobraževanjem nadaljevali marca 2018, ko se bodo s praktičnim delom posvetili vsaki destinaciji posebej in tako pridobili znanje o destinacijah in ponudbi Bohinja, Bleda, Radovljice, Žirovnice, Jesenic, Kranjske Gore, Bovca, Kobarida, Tolmina in celotnega območja Triglavskega narodnega parka. Tečaj skupno obsega 90 ur teoretičnega dela, sledijo pa še praktične vaje vodenja in izpiti.

Izobraževanja turističnih vodnikov na območju Julijskih Alp in tako tudi Triglavskega narodnega parka so zelo pomembna in ključna za učinkovito usmerjanje obiskovalcev in sicer tako z vidika razumevanja in spoštovanja vrednot Triglavskega narodnega parka ter doseganja prednostnih ciljev zavarovanega območja kot tudi z vidika lokalnega razvoja.
JZ Triglavski narodni park

  11.01.2018
Turistični vodniki biosfernega območja Julijske Alpe pridobivajo znanje na posodobljenem tečaju

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti