Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prva turna

smuka alpinistične šole AO Kamnik - Sanja Kukovič

V nedeljo smo se tečajniki pod taktirko Jetija odpravili na Veliko planino po novo znanje iz turne smuke, ki smo ga tudi dobili. Poleg dežja, megle, vetra in dobre družbe - kot se za Veliko planino spodobi.

Izpred Kulturnega doma smo se odpeljali do kamnoloma, kjer smo parkirali in si nataknili smuči. Najprej smo naredili praktični test žoln, ki ga je potrebno opraviti pred vsako turo, nato pa smo pod taktirko Jetija in budnim očesom Brišnika, Vitala in Lada spoznavali drsni korak na turnih smučeh. Ob prvi priliki smo zavili v strmino, kjer so nas seznanili še s pravilnimi obrati. Do Jarškega doma smo izkusili vse radosti "lepega" vremena, srečali naše GRSjevce, ki so pridno vadili in nato ob dobri hrani pregnali dež.

Nadaljevali smo v smeri Bukovca, na poti naredili še dve vrsti snežnega prereza in slišali marskikatero poučno izkušnjo iz terena. Nato pa ... spust. Jah, eni boljš, drugi mal slabš, ampak vsi smo se pripeljali.
Analizo smo naredili na Kranjskemu Raku, kjer smo se dogovorili še za tečaje smučanja in še kakšno rekli. In na koncu ... Jeti je bil kar pozitivno presenečen. Mi pa navdušeni. Kaj bo šele v lepem vremenu in dobrih pogojih!
In kot vedno ... iskrena hvala vsem inštruktorjem!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46069

Novosti