Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Silvestrovo

nedelja, 31. december 2017, ob 17:32, Silvo Baznik, ogledov: 1024

Silvo Baznik: Tudi na zadnji dan leta ne gre brez gora in smučanja. 

V ranem jutru sva na avtocesti in nato peljeva preko Bleda v Bohinj. Najin cilj je smučišče Vogel. Vremenska napoved je odlična in ko parkirava pri spodnji postaji gondole, sva v vrvežu. Vsi hitimo, da ujamemo prvo vožnjo v visokogorje Bohinjskih gora.

Prvi sončni žarki pokukajo izza obzorja, ko izstopiva iz gondole. Vzameva si čas za poglede na jezero, ki ga prekriva meglica in na sončen Triglav, nato pa stopiva na smuči in narediva prve korake ter takoj zatem prve zavoje na smučišču. Danes je dan za prijatelje narave in gora. Jasnina na nebu in brez sapice. Temperatura pa niha okoli ničle, odvisno od tega ali sva v senci ali na soncu. Kakorkoli, užitek in en sam užitek, ki ne mine in ne mine.

Sneg več kot odličen in čeprav ni vse zratraktirano, je smuka prava zimska pravljica. Nekaj smučarjev preizkuša svoje znanje tudi izven smučišča, midva pa se danes predajava prednostim smučišča in nabirava kilometre in kilometre dokler ne mine čas dopoldanske karte.

Vrneva se do gondole in z njo v dolino. Na vožnji se ustaviva ob jezeru, da naredim nekaj posnetkov in nato odpeljeva domu in silvestrovanju naproti.
 

eXTReMe Tracker