Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Nočno

  26.12.2017
Nočno reševanje dveh ponesrečencev pod Kamniškim sedlom

 

 

sreda, 27. december 2017, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 1775

reševanje dveh ponesrečencev pod Kamniškim sedlom

V soboto, 23. decembra, smo kamniški gorski reševalci ob pol sedmih zvečer prejeli klic za intervencijo: Ponesrečni kolesar se je nahajal pod Rjavo gričo.
Po prvem sklicu za reševanje smo izvedeli, da imamo še enega ponesrečenca, ki je čakal na pomoč pod Kamrico. Prva skupina štirih reševalcev z zdravnikom je odhitela k njima in ocenila stanje obeh ponesrečencev, ostali smo s potrebno tehnično in dodatno medicinsko opremo (nosila, vrvi, ...) prišli kasneje.

Po pripravi in namestitvi v nosila smo s ponesrečencema v dveh ekipah začeli spust, najprej po snegu do uravnave Pri pastirjih, nato skozi gozd, podrto drevje in po bolj zahtevnem terenu do ozkega dela doline V Klinu ter naprej do parkirišča na Jermanci, kjer sta že čakali reševalni vozili NMP.

V naporni in težki ter dolgi nočni reševalni intervenciji je sodelovalo 28 kamniških gorskih reševalcev, NMP Kamnik, policija in na koncu prijazni Marjan, ki nam je pripravil toplo hrano in čaj.
Zahvaljujemo se tudi planincem, ki so nas obvestili in ponesrečenima nudili tovariško pomoč. Ponesrečenca sta kljub bolečinam hrabro prenesla težave pri transportu in jima želimo čimprejšnje okrevanje.
Irena Mušič Habjan  
Oznake: GRS

Komentiraj (1):

Matej Kucler, sobota, 30. december 2017, ob 12:06

Vsaka čast gorskim reševalcem, da pomagajo ljudem.

eXTReMe Tracker